Početna Društvo ZIMA UZELA MAHA! Posle Božića nas čeka JOŠ GORE vreme!

ZIMA UZELA MAHA! Posle Božića nas čeka JOŠ GORE vreme!

101
0
.
Foto: Nenad Vujanović

Ledeni dani sa temperaturama ispod nule zadržaće se do srede kada se očekuje postepeno otopljavanje, kaže meteorolog Nedeljko Todorović i navodi da se novo zahlađenje sa snegom očekuje u poslednjoj nedelji decembra, dok će za Novu godinu temperatura ponovo biti u plusu.

Foto: A.K./Alo!

”U jutarnjim satima očekuje se slab i umeren mraz, snežni pokrivač se zadržava, a u noći između ponedeljka i utorka biće slabog snega uglavnom u centralnim i južnim krajevima”, rekao je Todorović.

U Vojvodini će biti tmurno i maglovito tokom većeg dela dana sa najnižom dnevnom temperaturom od oko minus četiri stepena.

Todorović kaže da se od srede očekuje postepeno poboljšanje vremena.

Cvokotaćemo od hladnoće, sneg će padati sve do

”Jutro će biti maglovito i sa mrazom, a popodne sledi razvedravanje, dok će maksimalna temperatura u većini mesta dostići nulu ili stepen iznad nule”, navodi meteorolog.

Prema Todorovićevim rečima od četvrtka se očekuje dalji porast temperature, a u Srbiji će biti uglavnom oblačno, mestimično sa slabom kišom i susnežicom koja bi u pojedinim krajevima mogla da pređe u ledenu kišu.

Porast temperature početkom vikenda usloviće postepeno otapanje snežnog pokrivača u nižim predelima do 25.decembra, dok će se na planinama sneg zadržati.

Todorović navodi da se sledeće zahlađenje sa kišom i snegom može očekivati između 26. i 29.decembra.

”Još nije izvesno kolika bi to bila količina padavina i snega i koliko bi se dugo zadržao. Oko Nove godine ponovo će porasti temperatura, a ako bude padavina, to bi mogla da bude samo kiša”, kaže meteorolog.

Dodaje da se počektom januara očekuje ponovni pad temperature i hladniji period sa dosta snega, dok se ledeni dani prognoziraju između 7. i 17.januara.

”Ova zima će biti nešto hladnija i sa više padavina u odnosu na prošlu, ali u suštini reč je o prosečnoj zimi karakterističnoj za naše podneblje”, navodi Todorović.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here