Završen Koridor 10!

0
114
Foto: RTV

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da je završena poslednja deonica severnog kraka Koridora 10, auto-puta kroz Grdeličku klisuru.

U Nemačkoj osmoro uhapšenih sa Balkana, prikupljali novac za Islamsku državu!

Mihajlovićeva je za “Blic” istakla da je Srbija sada konačno povezana oko 600 km dugim autoputem od severa do juga, od granice sa Mađarskom do granice sa Severnom Makedonijom.

– Završili smo ono o čemu se govorilo godinama, ono na šta smo decenijama čekali. Otvaramo novi auto-put kroz Grdeličku klisuru dug 26,3 km, poslednju deonicu na južnom delu Koridora 10. Kao što sam obećala, pre početka letnje sezone, svi koji kroz Srbiju idu na more u Grčku imaće kompletan auto-put kroz našu zemlju. – kaže Mihajlovićeva.

Vučić: Neću priznati Kosovo, srušite me, ali neću!

Potpredsednica Vlade ističe da je za nju završetak Koridora 10 mnogo više od samog auto-puta.

– Završetak ove deonice je pravo građevinsko remek delo i pokazuje da smo kao država i kao društvo sposobni za velike stvari. Bilo je mnogo problema, priroda se svojski potrudila da nam maksimalno oteža posao, a i bilo je dosta onih koji su sumnjali i koji nisu verovali da ćemo uspeti. Ali na kraju znanje, upornost i volja su pobedili. Ovo je dokaz da nikad ne smemo da odustanemo. – ističe Mihajlovićeva.

KONGO NE PRIZNAJE KOSOVO!

Ona je navela da će se sledeće nedelje u Grdelici naći predsednik Srbije, čitava Vlada Srbije, svi koji su učestvovali u ovom projektu, kako bi otvorili i ovu poslednju deonicu.

– Srbija je zaslužila da dostojno obeleži ovaj praznik. Biće tu sve kompanije i radnici koji su ovo izgradili koji su i najzaslužniji, svi koji su učestvovali u finansiranju, inženjeri, projektanti, naši prijatelji iz okruženja…svi koji su svojim radom i umećem pomogli da izgradimo ovaj auto-put. – rekla je Mihajlovićeva.

Uručenje rešenja o uplati socijalnog osiguranja za poljoprivrednike!

Potpredsednica Vlade je najavila i da će do kraja leta biti završena i puštena u saobraćaj još dva nova autoputa: prvi od Niša do Dimitrovgrada i granice sa Bugarskom, i drugi od Obrenovca do Ljiga, koji će se povezati sa već izgrađenim autoputem do Preljine na Koridoru 11.

Na Balkanskoj olimpijadi našim mladim matematičarima 6 medalja!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here