Vulin: Nećemo ćutati dok otimate svetinje Srba!

0
4
Foto: Tanjug

“Vladi Crne Gore niko ne brani da izmislili svoju crkvu, kao što je izmislila i okupaciju Srbije.”, izjavio je sinoć ministar odbrane Aleksandar Vulin i poručio da zvanična Podgorica ne očekuje da će Srbija da ćuti dok joj budu otimane svetinje Srba.

Dvostruka igra Vuka Jeremića: Kobajagi „plače“, što će zakon o poreklu imovine zaobići lopove iz DOS-a!?

U reagovanju na napad crnogorske vlade na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji ih je pozvao da ne usvajaju predlog zakona o slobodi veroispovesti, Vulin ističe da Vlada Crne Gore, ćuti o “velikoj Albaniji” i ne sme ni da progovori kada joj albanski premijer Edi Rama otvara i zatvara granice.

Ali se, zato, ističe, rado meša u unutrašnja pitanja Srbije i zastupa nezavisnost Kosova sa više žara i od Albanije.

Dosovci Angeli Merkel “dali besu”, rekli, pa porekli priznanje Kosova?!

– Vučić ih je zamolio da ne otimaju imovinu Srpske pravoslavne crkve i da Srbima u Crnoj Gori ne otmu i veru kada su već oteli sve ostalo. Kao odgovor na molbu državnika zabrinutog za Srbe i njihovu crkvu usledio je napad na Vučića. – naveo je Vulin u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Mirovna politika Aleksandra Vučića u Crnoj Gori nema ni saveznika ni sagovornika, istakao je Vulin i dodao da Srbi u Crnoj Gori nemaju više pravo ni na svoje svetinje.

– Niko Vladi Crne Gore ne brani da izmisli svoju crkvu, kao što je izmislila i okupaciju od strane Srbije, ali nemojte očekivati da Srbija ćuti dok otimate svetinje Srba. – poručio je ministar Vulin.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here