Vlada posvećena modernizaciji zemlje i reformama

0
36
Foto: Tanjug

Predsednica Vlade Ana Brnabić poručila je, u razgovoru sa članovima delegacije Odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta predvođenog Dejvidom Mekalisterom, da će vlada ostati posvećena daljoj modernizaciji zemlje, kao i da će sa tim ciljem nastaviti da sprovodi neophodne reforme.

Brnabić: Najveći politički izazov u 2019. – MIR i STABILNOST na Kosovu

Mekalister je pohvalio dosadašnji napredak i poželeo Srbiji da ostane na evropskom putu.

On je u razgovoru sa premijerkom Brnabić kazao da je proces donošenja nove medijske strategije bio inkluzivan i transparentan, kao i da to predstavlja primer koji je potrebno slediti u budućnosti, saopštila je vladina Lancelarija za saradnju sa medijima.

Brnabić je sagovornicima napomenula da su u proces donošenja medijske strategije bili uključeni svi relevantni akteri – medijski stručnjaci, predstavnici javnih medijskih servisa, novinarskih udruženja, nezavisnih institucija, organizacija civilnog društva, međunarodnih organizacija, kao i da su tokom februara održane javne rasprave u Novom Sadu, Nišu, Čačku i Beogradu.

Vlada usvojila niz uredbi o podsticaju i podršci privredi

Članove delegacije Odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta interesovale su reforme koje su ostvarene u oblasti ekonomije, javne uprave i vladavine prava.

Brnabić je sagovornike obavestila o pozitivnim ekonomskim pokazateljima koji su registrovani u Srbiji u proteklom periodu, rezultatima ostvarenim u procesu reforme javne administracije i napretku koji je Srbija ostvarila u pregovaračkom procesu sa Evropskom unijom.

Posao u MUP-u za članove porodica nastradalih policajaca

Ostvarena je fiskalna stabilizacija, postignuta makroekonomska stabilnost, zabeležen rast stope BDP, a nezaposlenost je smanjena, kazala je premijerka i podsetila da je Srbija do sada u procesu pregovora sa Evropskom unijom otvorila 16 od 35 poglavlja.

Osvrnuvši se na reforme u oblasti javne administracije, premijerka je Mekalisteru prenela da je Nacionalna akademija za javnu upravu počela da radi, kao i da su postignuti dobri rezultati na unapređenju sistema euprave.

MUP raspisao konkurs!

Govoreći o poglavljima 23 i 24, ministarka pravde Nela Kuburović prenela je Mekalisteru da su u Srbiji tokom prethodnih godinu i po prvi put održane javne rasprave o amandmanima na Ustav Republike Srbije, tokom kojih je usvojeno oko 70 odsto zahteva struke i ispunjene preporuke Vencijanske komisije.

Sastanku je prisustvovao i potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Premijerka Brnabić je zahvalila delegaciji Odbora za spoljne poslove i predsedavajućem Mekalisteru na konstruktivnom pristupu, preporukama i primedbama koje su tokom prethodnih godina pomogle Srbiji da učini neophodne napore ka postizanju napretka u reformskom procesu, navedeno je u saopštenju.

Važni projekti pred NIS-om!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here