Početna Hronika Važna EVROPSKA DRŽAVA se suprotstavila ALBANCIMA i izdala UPOZORENJE!

Važna EVROPSKA DRŽAVA se suprotstavila ALBANCIMA i izdala UPOZORENJE!

96
0
.
Foto: Tanjug/AP//Visar Kryeziu
Slovačka narodna stranka, mlađi partner u vladajućoj koaliciji, kritikovala je danas odluku takozvanog kosovskog parlamenta o formiranju kosovske vojske, uz upozorenje da je to korak protiv mira. 

Stranka upozorava da zbog takvog poteza postoji rizik od izbijanja novog sukoba, koji bi mogao da utiče na ceo evropski kontinent, koji već ima nekoliko problema, kao što su Bregzit i migracije, prenosi slovačka agencija TASR.

U saopštenju se ističe da je najnovijom akcijom privremenih institucija u Prištini prekršeno međunarodno pravo i da bi ona mogla da dovede do destabilizacije Zapadnog Balkana.

A SADA – ŠAH MAT: Hoće li NATO ponovo bombardovati Srbe?

-To je samo još jedan korak ka eskalaciji tenzija između Srbije i njene samoproglašene pokrajine, između kosovskih Albanaca i kosovskih Srba, koji će učiniti nemogućim mirno rešavanje sukoba – navodi se u saopštenju.

Slovačka stranka je pozvala obe strane da ne podižu tenzije na Zapadnom Balkanu donošenjem jednostranih odluka, već da, kako je navela, pokušaju da dođu do zajedničkog, dugotrajnog i mirnog rešenja kroz pregovore.

Slovačka ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here