Vanredna situacija u Krupnju! Poplavljeno 50 kuća i škola, 15 đaka evakuisano

0
6
Foto: Tanjug

U Krupnju i deset okolnih sela proglašena je vanredna situacija zbog kiše koja je u popodnevnim satima u sredu nanela velike probleme meštanima.

Ambasador Lo Kašo: Italija je uz Srbiju

Poplavljeno je 50 kuća i osnovna škola u centru Krupnja, a 15 đaka je evakuisano, prenosi RTS i dodaje da škola neće raditi do ponedeljka.

Zbog velike količine padavina izlile su se reke Bogoštica, Likodra i Brštica.

Politički predstavnici Srba sa Kosova i Metohije u poseti Berlinu

Kako se navodi, za 45 minuta palo je 78 litara kiše po kvardatnom metru, pa su rečice i potoci sa Sokolskih planina brzo nadošli.

Najveće probleme napravila je reka Bogoštica koja je poplavila domaćinstva i odnela deo puta koji vodi ka istoimenom selu.

Predsednik Opštine Ivan Isailović rekao je za RTS da je šteta velika, ali znatno manja nego što je mogla biti jer je za 45 minuta palo čak 78 litara kiše po kvadratnom metru.

Kraj. Nema više protesta. Sve su šeme zapadne mašinerije – propale!?!

Zbog velike količine padavina izlile su se reke Bogoštica, Likodra i Brštica, a trenutno nema opasnosti od novih poplava jer su se sve tri reke povukle u svoja korita.

Najveća šteta pričinjena je na putnoj infrastrukturi.

– Spemniji smo mnogo, manje je padavina nego 2014. godine, imamo više bujičnih pregrada i u narednom peridu radićemo na tome da ih bude što više, jer je to jedino rešenje za Krupanj. – rekao je Isailović za RTS.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here