Uhapšene 3 osobe zbog zloupotrebe službenog položaja!

0
34
Foto: RTV

Pripadnici MUP-a Srbije uhapsili su G.S. (27) iz Sremske Mitrovice zbog zloupotrebe položaja odgovornog lica kojim je jedan od Instituta za ratarstvo i povrtarstvo i 12 drugih firmi oštetio za 36 miliona dinara, kao i D.G. (33) iz okoline Stare Pazove i T.K. (24) iz Beograda zbog saizvršilaštva u tom krivičnom delu.

UHAPŠEN ŠKALJARAC! Munjevito hapšenje zbog UBISTVA RADONJIĆA!

Policija sumnjiči da je G.S. kao odgovorno lice preduzeća „T company“ iz Sremske Mitrovice, zajedno sa drugom dvojicom uhapšenih i još jednom osobom za kojom se traga, u toku prve polovine prošle godine sa više pravnih lica sa teritorije Srbije sklopio poslovne odnose, preko kojih je njegovo preduzeće nabavljalo robu, koju su zatim dalje prodavali po znatno nižim cenama od nabavne, delom legalno a delom „na crno“.

G.S. se sumnjiči da je novac od prodate robe po više osnova podigao sa računa preduzeća „T company“ i zadržao ga za sebe, a dobavljačima robe nije platio kupoprodajnu cenu preuzete robe.

HOROR NA FRUŠKOJ GORI: Ženu silovali pred detetom!

Takodje, G.S. je, kako se sumnja, izdao i registrovao 83 menice za koje nije imao pokriće. Na taj način, G.S. je za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist od 14,6 miliona dinara, dok je jedan Institut za ratarstvo i povrtarstvo i 12 privrednih društava oštetio za 36 miliona dinara.

Osumnjičenima je odredjeno zadržavanje do 48 sati i oni su uz krivičnu prijavu privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.

“Srbija jedan od lidera u digitalnoj poljoprivredi”

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here