Početna Društvo Tužilaštvo traži 8 godina zatvora za vozača “autobusa smrti”

Tužilaštvo traži 8 godina zatvora za vozača “autobusa smrti”

181
0
.
Foto: Novosti.rs

Zbog sumnje da je izazvao tešku saobraćaju nezgodu na pružnom prelazu u Donjem Međurovu u kojoj je stradalo sedam, a povređeno je 29 putnika, jer se nije zaustavio ispred pruge, niti se osvrnuo levo i desno dok da vidi da li nailazi voz, Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužni predlog i zatražilo maksimalnu kaznu od osam godina zatvora za Milana Zdravkovića (31) iz Aleksinca, vozača “Niš ekspresovog” autobusa.

Još jedno predviđanje kraja sveta?

Optužnim predlogom Zdravkoviću se na teret stavlja da je nepridržavajući se ovih saobraćajnih propisa izazvao tešku nesreću i tako počinio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, kada je voz koji je tuda prolazio na putu do Prokuplja, praktično presekao autobus po sredini.

– On se nije se zaustavio ispred saobraćajnog znaka izričite naredbe „obavezno zaustavljanje“ te nije zaustavio autobus ispred i u nivou znaka „Stop“ i nije osmotrio levo i desno, već je sve vreme gledao pravo, pa je započeo prelazak preko železničke pruge pre nego što se uverio da navedenu radnju može da izvrši na bezbedan i propisan način i na taj način nije propustio navedeno šinsko vozilo koje se kretalo po navedenoj železničkoj pruzi gledajući sa njegove leve strane u smeru kretanja autobusa, zbog čega je dok je autobus bio na putu preko železničke pruge dizel motorni voz čeonim delom udario u levu bočnu stranu autobusa, usled čega je prednja garnitura voza ispala iz šina, dok se karoserija autobusa fizički razdvojila na dva dela u visini sredine autobusa – navode u Tužilaštvu predlažući za 31-godišnjeg vozača zatvorsku kaznu od 8 godina i oduzimanje vozačke dozvole na 5 godina. Kako dodaju, u tu kaznu bi mu se uračunalo i vreme provedeno u pritvoru.

Haos na granici između Venecuele i Kolumbije!

Oni ističu i da u trenutku saobraćajne nesreće, vozač nije imao alkohol u krvi. Takođe traže i da se Zdravkoviću produži pritvor, zbog opasnosti od bekstva, o čemu će odlučivati sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Nišu.

Nezapamćena nesreća dogodila se u Donjem Međurovu 21. decembra, kada je troje ljudi, od kojih dvoje dece, život izgubilo na licu mesta, a još četvoro njih preminulo tokom lečenja u Kliničkom centru. Nakon nesreće je na ovom pružnom prelazu postavljena rampa za koju su se meštani godinama zalagali.

Posao u MUP-u za članove porodica nastradalih policajaca

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here