Početna Politika Traži se smena Haradinaja!

Traži se smena Haradinaja!

126
0
.
Foto: AP

Poslanici Demokratske lige Kosova u skupštini tzv. Kosova reagovali su na informaciju da premijer tzv. Kosova Ramuš Haradinaj ima čak 35 savetnika, tražeći njegovu hitnu smenu.

Haradinaj: Vanredni izbori nisu u interesu Kosova

Vođa poslaničkog kluba LDK Avdulah Hoti rekao je da je ovo “vrhunac zloupotrebe novca građana, i da je “imenovanje 80 zamenika ministara, desetina nacionalnih koordinatora, dupliranja plata u kabinetu bilo samo početak”.

– Ovome mora da se stane u kraj – rekao je Hoti.

Hadži Avduli, poslanik LDK, rekao je da veliki broj Haradinajevih savetnika ne savetuje apsolutno ništa. 

 

– 35 savetnika, koji ništa ne savetuju, primaju platu koja je nekoliko puta veća od plate hirurga. Kancelarija premijera ima više od 600 zaposlenih, a od njih svako ima platu koja je veća od plate nastavnika. Imamo više od 80 zamenika ministara, više od 200 savetnika ministara, sa platama nekoliko puta većim od plata rudara i drugih radnika. Kosovo će kolabirati zbog zloupotreba i iznuda iz budžeta za savetnike bez saveta – rekao je Avdili i pozvao Haradinaja da da ostavku.

– Moraš da daš ostavku, Ramuše. Kosovo je veće od Ramuša Haradinaja i njegove klijentele. Kosovu je potrebna perspektiva, ekonomski razvoj, jednaka prava za sve i pristojne plate, zasnovane na kvalitetu i profesionalnoj osposobljenosti – zaključio je Avdili.

Ministar za inovacije: Rusija je spremna da se uključi u dijalog sa Prištinom

Drugi poslanik LDK, Naser Rugova, bio je još jasniji:

– Premijer ima 35 savetnika! Zamenik 11 savetnika! Najmanja i najsiromašnija zemlja u Evropi ima najglamurozniju vladu na kontinentu! Klasična otimačina para od najsiromašnijih građana u Evropi! Ovo je skandal – rekao je Rugova.

PRIŠTINA, Hodžaj: Takse su moja lična ideja

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here