Traži se kupac za Industriju motora Rakovica!

0
160
Foto: Politika

Industrija motora Rakovica, nekadašnji proizvodni gigant koji je upošljavao više od 7.000 radnika, danas iz stečaja traži novog gazdu.

(VIDEO) “Ponekad vas mržnja učini slepima!” NOVI SPOT SNS: Učesnici protesta izmučiše stranog investitora!

Na prodaju se, po procenjenoj ceni od 2,93 milijarde dinara, nudi ceo poslovni kompleks u beogradskoj opštini Rakovica, koji ima ukupno 47 objekata. I ne samo to, već i dva izdvojena kompleksa na dve lokacije u Čajetini – Šljivovica i Ljubiš. “U paketu” ide i celokupna oprema fabrike za proizvodnju motora, traktora i kabina, alati i zalihe materijala za proizvodnju.

Prodaja je zakazana za poslednji dan maja, a zainteresovani kupci do tada mogu da podnesu pisane ponude. Navedena cena, koja iznosi oko 24,8 miliona evra po trenutnom kursu – nije obavezujuća. Kako se navodi u objavljenom oglasu – procenjenja vrednost imovine IMR u stečaju nije minimalna prihvatljiva, niti je obavezujuća ili opredeljujuća prilikom određivanja visine ponude.

SRBIJA I RUSIJA UKIDAJU ROMING: Postignut važan dogovor

Pravila kažu da će kupac biti onaj ko ponudi najveću cenu, ukoliko je ona bar za dinar veća od 50 odsto procenjene vrednosti. U tom slučaju je stečajni upravnik dužan za takvu ponudu odmah prihvati. U slučaju da je najviša ponuđena cena niža od polovine vrednosti, odnosno u ovom slučaju manja da 1,46 milijardi dinara, stečajni upravnik je dužan da pre prihvatanja takve ponude dobije saglasnost odbora poverilaca.

Imovinu IMR u Rakovici čini sedam povezanih proizvodnih hala sa 15 objekata mašinogradnje i sedam magacina i skladišta ukupne površine 75.997 kvadrata. Uz to, prodaje se samački hotel od 1.628 kvadrata, upravna zgrada od 3.693 kvadrata i dve trafostanice, gasna stanica i kotlarnica.

OPOZICIJA PONOVO NASRNULA NA ŽENE! Pogledajte IŽIVLJAVANJE u centru Beograda (VIDEO)

Izdvojeni proizvodni kompleksi na dve lokacije u Čajetini – jedan se nalazi u mestu Šljivovica i prostire se na sedam hektara i 84 ara, a drugi u mestu Ljubiš, na 1.152 kvadrata. I ova dva kompleksa imaju kotlarnice, trafostanice, a na lokaciji u Šljivovice postoji i postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda.

IMR je u stečaju od 4. aprila 2017. godine.

Ekskurzije – prvo Srbija, pa onda inostranstvo!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here