Početna Hronika Tači NEĆE MOĆI da IZBEGNE POZIV od Haga

Tači NEĆE MOĆI da IZBEGNE POZIV od Haga

150
0
.
FOTO: ANADOLIJA

Advokat Toma Gaši je izjavio da predsednik privremenih prištinskih institucija, Hašim Tači, ukoliko dobije poziv neće moći da izbegne Specijalni sud u Hagu!

Ramadani: Tači ne može da ukine uvećane takse

Gaši je gostujući na RTV Dukađini rekao da je Tači ranije rekao da će se, ako bude pozvan, odazvati Specijalnom sudu.

– Svi znamo da u Specijalnom sudu niko nema imunitet. Međutim, Tači ne može dobrovoljno da se odazove Specijalnom sudu, ako ga taj sud nije pozvao – rekao je Gaši i dodao da “ako Tači bude meta Specijalnog suda, dobiće poziv i on to ne može izbeći”.

Lider opozicionog Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti je u postu na svom fesjbuk profilu pozvao Tačija da ode u Hag i suoči se sa Specijalnim sudom.

Foto: AP/Ilustracija

U veoma opširnom postu, Kurti smatra da bi Tači trebalo da ode u Hag i da svojim rečima, argumentovano i sa činjenicama odbrani, kako kaže, oslobodilačku borbu pripadnika tzv. OVK, Albanaca i da objasni kosovsku istoriju.

Odnos između Srbije i Kosova postaće još gori?

Lider Samoopredeljenja smatra da bi Tači trebalo da se pridruži desetorici komandantana i pripadnika tzv. OVK, koji su već dobili pozive oog suda.

On je Tačija optužio da je zanemario i izdao sva postignuća i uspehe koje je Priština ostvarila zahvaljujući “žrtvama albanskog naroda i OVK, te pomoći međunarodnih prijatelja”.

– Zatvor nije tragedija, a nije ni smrtonosan. Posebno ovaj u Hagu to nije. Verujem da su vam Ramush, Fatmir i Batoni rekli: ima TV, dobra hrana tri puta dnevno, rekreativne sale i bezbroj knjiga u bogatoj biblioteci. Nema u tome ničeg lošeg osim činjenice da ćeš imati vremena da se suočiš sa svojom savešću, koju više godina nemaš. Idi Hashime – poručio je Kurti.

Ljimaj: Svi da se odazovu pozivu Specijalnog suda za OVK

On smatra da bi Tači trebalo da ode i zbog toga da ne bi predsao tzv. Kosovo, kako kaže, “ruskoj geostrategiji i taktici Srbije

Kurti piše i da se tzv. Kosovo ne brani oduzimanjem severa i da veruje, kako kaže, da Tači nije kriv za rat, baš kao i svaka druga osoba koja se zalaže za slobodu.

– Ali verujemo da ste krivi za loše stvari koje su nam došle u miru u poslednje dve decenije. Ne dozvolite da ljudi pate, ne dozvolite da Kosovo plati za vaše grehe. Idi Hašime – naveo je, između ostalog Kurti.

Traži se smena Haradinaja!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here