TAČI BEZOČNO LAŽE CEO SVET! Biće preko 300 napada na Srbe na Kosovu, KFOR upozorava: Pazite šta radite!

0
28
Foto: Tanjug/Filip Krajinčanić

Srpska lista i srpski narod na Kosovu i Metohiji sa gnušanjem odbacuju ciničnu ocenu Hašima Tačija da se Srbi osećaju sigurno nakon stvaranja takozvane kosovske vojske.

“I ova laž Hašima Tačija za cilj ima da se falsifikuje stvarno stanje na Kosovu i Metohiji i realnost predstavi na iskrivljen način”, navodi SL u saopštenju.

Oni ocenjuju da je Tačijev bezobrazluk gotovo nadrealan i navode da su samo u prvih šest meseci ove godine, po podacima međunarodnih organizacija, zabeležena 173 etnički motivisana incidenta i napada na Srbe, a do kraja godine ta brojka će verovatno narasti do 300.

“Srbi se, suprotno Tačijevim tvrdnjama, osećaju upravo životno ugroženo zbog protivpravnog osnivanja takozvane kosovske vojske, koja ima za cilj da silom sprovede punu albansku dominaciju na Kosovu i Metohiji”, ukazuje SL.

Ističu i da je ta ilegalna tvorevina za njih nedvosmisleno antisrpska, i da u njoj Srbi nikada neće dobrovoljno učestvovati, jer je ona, kako kažu, stvorena da bi bila angažovana protiv srpskog naroda i Srbije, i to je njen jedini mandat.

“Srbi na Kosovu i Metohiji ništa ne veruju Hašimu Tačiju, a pomoć i podršku očekuju od svoje države Srbije i predsednika Aleksandra Vučića, koga podržavaju i kome jedino veruju”, zaključuje SL u saopštenju.

Tači je prethodno izjavio da se Srbi na Kosovu osećaju “ugodno i udobno” zbog odluke o formiranju kosovske vojske i da Srbija nema razloga za zabrinutost.

KFOR je danas saopštio da je situacija na terenu pod kontrolom širom Kosova i pozvao je na izbegavanje provokacija i uzdržanost od izjava ili akcija koje mogu da dovedu do eskalacije.

U saopštenju za RTK na srpskom jeziku, KFOR napominje da stalno prati situaciju na terenu širom Kosova i da je u potpunosti posvećen svom mandatu kako bi se garantovala sigurnost svim građanima na Kosovu.

KFOR, takođe, tvrdi da su njihove snage spremne da budu brzo raspoređene u svim delovima Kosova, te navodi da nema potrebe da se povećava prisustvo na određenom mestu.

U saopštenju se ističe i da se KFOR ne bavi politikom i političkim špekulacijama “koje ponekad nagoveštavaju tenzije na političkom nivou”.

“Poslednjih dana nije bilo pretnji ili akcija, koja je uticala na sigurnost na Kosovu. KFOR poziva sve da se ponašaju odgovorno, da izbegavaju provokacije i da se uzdrže od bilo kakvih izjava ili akcija koje mogu dovesti do eskalacije”, navodi se u saopštenju.

KFOR poručuje i da je odlučan da ispuni svoj mandat prema Rezoluciji 1244 SB UN.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here