Početna Društvo STROGO ZABRANJENI ZA JAVNOST! Da li znate za ovih pet najtajanstvenijih mesta...

STROGO ZABRANJENI ZA JAVNOST! Da li znate za ovih pet najtajanstvenijih mesta na planeti?

214
0
.
Foto: Profimedia
Pred Vama se nalazi 5 lokacija koje su zatvorene za javnost i koje okružuje veo tajne!

Većina ljudi je čula za mesta kao što je Zona 51 (u originalu, Area 51), izuzetno tajnovita baza koja se krije u pustinji Nevade, ali za pravo čudo na našoj planeti postoji mnoštvo drugih lokaliteta koji su apsolutno van domašaja skoro svakog od nas.

Surtrovo ostrvo 

Razlog za zabranu poseta: naučni eksperimenti

1963. godine u vodama Islanda došlo je do podvodne erupcije vulkana i u vrlo kratkom vremenskom periodu formirano je novo ostrvo površine od oko 2,7 kvadratnih kilometara.

Ovo ostrvo je odmah privuklo pažnju mnogih naučnika sa svih krajeva naše planete, jer je neverovatan primer nastanka ostrva i rađanja novog života.

Od tada Surtrovo ostrvo, naziv dat po mitološkom liku Surtru, koji je bio vođa vatrenih džinova, služi isključivo u naučne svrhe i strogo je zabranjena poseta svakom potencijalom turisti.

Keimada Grande 

Razlog za zabranu poseta: neverovatna brojnost otrovnih zmija

Keimada Grande, koja se nalazi 35 km od obale Brazila izgleda kao pravi raj na Zemlji. No, posetu ovom ostrvu ćete možda platiti čak i svojim životom, jer njega naseljavaju mnogobrojne zmije otrovnice.

Uz površinu ostrva od 0,43 kvadratna kilometra, procenjuje se da njome gmiže populacija sa više od 4000 zmija.

Najopasnija među njima je bothrops insularis iliti zlatna kopljoglavka. Ona ima otrov koji je pet puta jači od drugih otrovnica – po ugrizu skoro momentalno nastupa i smrt.

I zato brazilske vlasti ne dopuštaju nikome da poseti Keimada Grande, ostrvo koje još zovu i Zmijskim ostrvom.

Ostrvo Severni Sentinel 

Razlog za zabranu poseta: agresivnost aboridžina

Jedno od Andaman ostrva u Bengalskom zalivu je dom plemena vrlo opasnih Sentinelese urođenika koje se opire svakom kontaktu sa civilizacijom i koje se žestoko opire svakom pokušaju da se uđe na njihovo tlo.

Prema naučnicima, ovi aboridžini su proveli verovatno preko 60.000 godina u izolaciji od preostalog dela ljudske civilizacije.

Ise Grand Shrine, Japan

Razlog za zabranu poseta: samo za elitu

U Japanu, najbitnije svetilište cele zemlje predstavlja kompleks hramova Ise Jingu.

Glavni hram je okružen vrlo visokom drvenom ogradom; i samo visoko-rangirani sveštenici i članovi carske porodice mogu da uđu u njega.

Ostrvo Gruinard 

Razlog za zabranu poseta: testiranje biološkog oružja

1942. godine Britanska vlada je otkupila od Škotske ostrvo Gruinard u svrhe testiranja biološkog naoružanja – konkretnije, reč je o antraksu.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here