Početna Politika Srbija ključna za stabilnost u regionu!

Srbija ključna za stabilnost u regionu!

200
0
.
Foto: RTV

Nekadašnji koordinator Pakta za stabilnost Jugoistočne Evrope Bodo Hombah izjavio je, uoči sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, da je došao kako bi Evropskoj uniji poslao poziv da se probudi i shvati da bez pune integracije Srbije neće biti trajne stabilnosti u regionu.

– Srbija je za mene najvažnija zemlja za stabilizaciju celog regiona. A ko želi dobro regionu, želi dobro i Srbiji. – konstatovao je Hombah u intervjuu Večernjim novostima.

Tramp potpisao sporazum o ekstradiciji sa Prištinom!

On je rekao da je Vučića doživeo kao “pragmatičara do srži” i nekog ko je intenzivno i iskreno zainteresovan da ljudi žive bolje.

On i u Berlinu i u Briselu uživa veliko poverenje, ali ima, kako kaže, previše onih u administraciji koji govore: E, on prvo mora da uradi to, to i to.

Novosadski Univerzitet šesti na svetu!

Na pitanje da poredi Zorana Đinđića, koji mu je bio prijatelj, sa Vučićem, Vojislavom Koštunicom i Borisom Tadićem, sa kojima se sretao, Hombah je odgovorio da mu je Đinđić bio kum na venčanju, smatrao je da je veličanstven i o njemu ne može da priča bez emocija.

– O Tadiću ne mogu da kažem ništa dobro. Koštunica mi je ostao zagonetka. Bio je ljubazan, ali kada je bila reč o Evropi, veoma suzdržan. Nisam uspeo da mu se približim. – objasnio je Hombah.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here