Početna Region Srbija dobija novi AERODROM?

Srbija dobija novi AERODROM?

106
0
.
Foto: Alo!/ Rajko Ristić

Aerodrom će biti udaljen oko šest kilometara od centra grada.

 

Prvi put od vremena JNA nad Srbijom leti 8 najsavremenijih aviona MIG-29!

U Jagodini će biti izgrađen aerodrom, određena je lokacija, izvršena promena namene poljoprivrednog zemljišta u građevinsko područje i čeka se odluka Vlade o prenosu prava svojine na grad.

Veliki broj stranih investitora, koji obavljaju privrednu delatnost u Jagodini, uslovili su potrebu da se izgradi aerodrom, rečeno je u Gradskom veću Skupštine grada.

Strana ulaganja su uticala na ubrzan ekonomski, privredni i turistički razvoj grada, što je uslovilo i potrebu za izgranjom aerodroma koji bi, uz izgradnju nove komunalne delatnosti i sadržaja i osavremenjavanje postojećih, doprinelo daljnjem razvoju Jagodine i ovog područja, kao modernog, privrednog, kulturnog, turističkog i administrativnog centra Pomoravskog okruga, objašnjavaju u Gradskom veću.

Aerodrom će se graditi na Štipljanskom putu, katastarske opštine Vinorač – Voljevče, na mestu sadašnjeg Letilišta, udaljenog oko šest kilometara od centra grada.

RUSI SPREMNI: Posle upozorenja Lavrova poslali ”suhoje” na Krim!

Letilište je registrovano sa sertifikatom za upotrebu od 2010. godine. Površine je oko 40.000 kvadratnih metara i prvi je stepen budućeg poslovnog aerodroma u Jagodini. Po projektu imaće Upravnu izgradu, pistu, toranj, dve benzinske pumpe.

Aerodrom će moći da primi avione do 80 putnika “i imaće važnu ulogu u razvoju privrede i turizma Jagodine, Pomoravlja i ovog dela Srbije, između Beograda i Niša”.

Izgradnja aerodroma je sutra i na dnevnom redu Skupštine grada.

Jagodina je aerodrom imala do 1951. godine.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here