Saradnja Srbije i Grčke u oblasti zaštite ljudskih prava

0
66
Foto: ZAŠTITNIK GRAĐANA / PROMO

Zaštitnik građana Zoran Pašalić potpisao je memorandum sa grčkim kolegom Andreasom Potakisom o razumevanju koji predviđa dalje jačanje prijateljskih odnosa i uzajamne saradnje između dve institucije u oblasti zaštite ljudskih prava i sloboda.

Lokalne samouprave u Srbiji moraju da unaprede IT sisteme i bezbednost podataka građana

Pašalić, koji u Grčkoj boravi povodom 20 godina postojanja institucije zaštitnika građana u toj zemlji, prisustvuje konferenciji pod nazivom “Država i društvo – Izazovi u oblasti prava i sloboda”.

Na konferenciji između ostalih učestvuju ombudsmanka EU, ombudsmani iz regiona, predstavnici međunarodnih organizacija, kao i državnih organa Grčke.

DRAMA U BEOGRADU: Pronađena bomba ispod Starog savskog mosta!

Memorandum između ostalog predviđa stvaranje uslova za saradnju u oblasti postupanja po pritužbama, razmenu iskustava, najboljih praksi i informacija, pružanje uzajamne pomoći u promociji i zaštiti ljudskih prava, kao i organizovanje zajedničkih konferencija, projekata i programa, a potpisivanju je prisustvovao i ambasador Srbije u Atini Dušan Spasojević.

Ovo je, inače, šesti memorandum, s obzirom da je slične bilateralne sporazume Zaštitnik građana već potpisao sa ombudsmanima Bugarske, Turske, Rumunije, Slovačke i Rusije, a tim je sporazumima predviđena uzajamna saradnja u oblasti zaštite prava i sloboda naših državljana koji žive ili rade u tim zemljama, te njihovih državljana u Srbiji.

Kocijančić: Beograd i Priština moraju da se uzdrže

“Naročito je važan Memorandum sa ruskim ombudsmanom, jer upravo u Rusiji radi i živi veliki broj naših građana. O tim pitanjima sam razgovarao i sa koleginicom iz Rusije Tatjanom Moskalkovom sa kojom sam postigao dogovor, između ostalog, i oko efikasnijeg rada po pritužbama u oblasti zaštite prava naših građana, radnih i porodičnih odnosa, kao i bržeg ostvarivalja prava lica lišenih slobode”, izjavio je Pašalić.

JAVIO SE DOBITNIK NAJVEĆE LOTO PREMIJE U SRBIJI: Podigao 6 miliona evra i život mu se okrenuo naglavačke!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here