Samo jedan tvit je bio dovoljan: KO JE ČOVEK KOJI JE HAKOVAO Apple?

0
324
Foto: Ilustracija

Samo jedan Lemijev tvit otkrio je ozbiljan sigurnosni propust Apple kompanije, čime je milionski auditorijum tog trenutka bio izložen napadima hakera.

Bio je 28. Novembar 2017. godine, 19:38 minuta. Tog trenutka, panika se proširila planetom brže od svetlosti.

Korisnici Apple Mac sistema bukvalno su počeli da čupaju kosu od muke. Šta se, zaboga miloga, dogodilo?!

Lemi Orhan Ergin, mаjstor softverskog zanata, uspeo je da “provali” u bilo koji Apple Mac sistem na laptopu, odnosno uspeo je da pronađe rupu na Apple macOS sistemima, gde je svako mogao da se uloguje na bilo čiju mašinu kao administrator!

Poražavajući rezultati ispitivanja: Ljudi će pre opaliti SELFI nego iskoristiti mobilni da vas pozovu!

Bio je to kolosalni bezbednosni propust od strane giganta, čime je milionski auditorijum bio izložen napadima hakera. Apsolutno svi svetski mediji izvestili su o tom nemilom događaju, što je čak dovelo i do pada akcija Apple kompanije na berzi.

Ali, ko je Lemi Orhan Ergin, čovek koji je hakovao Apple?  I, najvažnije: čovek koji 1. decembra dolazi u Novi Sad da otovri GrowIT konferenciju na kojoj će, uz više od 30 predavača, i pod pokroviteljstvom Bosch gold, govoriti o najnovijim programerskim i biznis praksama, ali i o situaciji sa Apple.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Ergin je jedan od osnivača najveće programerske zajednice u Turskoj. U IT industriji je već 20 godina, a radio je za neke od najvećih svetskih kompanija kao što su Sony i eBay.

Softverski zаnаtlijа, tehološki lider, rаzvojni rаtnik, аgilni trener… Poznavaoci tehnološkog jezika razumeće kad kažemo da Lemi imа nesagledivog prаktičnog iskustvа u аgilnim metodologijаmа (kаo što su Scrum, eKstreme Progrаmming i Kаnbаn), softverskom inženjeringu, izgrаdnji аgilnih ALM procesа.

Za laike: Lemi je jedan od najvećih IT stručnjaka koji svoje znanje deli sa milionskim auditorijumom na jednostavan, prijemčiv, duhovit način.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here