Početna Društvo SAD upozorila Prištinu na štetnost taksi

SAD upozorila Prištinu na štetnost taksi

123
0
.
FOTO: E. ČONKIĆ / RAS SRBIJA

Američka privredna komora upozorila je Prištinu na negativne efekte nametanja 100 odsto uvećanih taksi na proizvode iz Srbije i BiH i sugeriše suspenziju te mere.

EU pala pod pritiskom Albanaca, pa dala SRAMNU PONUDU Prištini: Ukinite takse, evo šta ćete DOBITI!

Suspenzija te mere bi, saopšteno je iz Američke privredne komore, ubrzala ekonomski razvoj na dobrobit svih građana Kosova.

APK je upozorila Prištinu da ekonomske barijere “između država” ometaju ekonomski razvoj, preneo je portal prištinskog lista Ljajmi.

Ukazali su takođe, da američki investitori teže da ulažu u “zemlje” koje omogućavaju nesmetan pristup većim tržištima i koje konstantno promovišu deregulaciju tržišta i slobodno kretanje robe i kapitala.

Kosovska carina: Robu iz Srbije zamenjuju albanski proizvodi

Komora je ponovila stav da je slobodna trgovina važan faktor u potencijalu ekonomskog rasta, a sve prepreke slobodnom kretanju roba mogu da ugroze ekonomski rast i promociju investicija.

“U skladu sa svojom misijom da podrži razvoj uzajamnih ekonomskih odnosa između Sjedinjenih Država i Kosova, Američka privredna komora smatra da prepreke regionalnoj trgovini ometaju američke poslovne operacije u regionu i čine Kosovo manje atraktivnim za američke i druge strane investitore”, navodi se u saopštenju.

Stefanović: Treba pooštriti kazne za sva krivična dela

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here