SAD pozvala sve strane da se POVUKU iz Severnog toka: Stigao ODGOVOR IZ RUSIJE!

0
32
Foto: Profimedia
Prvi zamenik predsednika Odbora za energetiku Državne dume Rusije Igor Ananskih komentarisao je izjavu pomoćnika američkog državnog sekretara za energetske resurse Frensisa Fenona da Vašington poziva sve strane da izađu iz projekta „Severni tok 2“.

-Vrlo je čudno što Sjedinjene Američke Države pozivaju Evropu da izađe iz ’Severnog toka 2‘ i govore da ovaj projekat nekome preti. Gasovod ne ugrožava Sjedinjene Američke Države, zašto su toliko zabrinuti? Odgovor se nameće sam po sebi.

“Severni tok 2” će biti realizovan, bez obzira na PRETNjE AMERIKE

’Severni tok 2‘ neće dozvoliti Sjedinjenim Američkim Državama da povećaju obim prirodnog tečnog gasa u Evropi. Oni to savršeno shvataju. Zato i žele da izvrše pritisak svojim izjavama. Međutim, sve je to beskorisno, jer je to projekat nekoliko međunarodnih velikih kompanija koje su već mnogo puta izračunale koristi. Neka Sjedinjene Američke Države traže druga tržišta, rekao je Ananskih.

Poslanik je takođe naglasio da je „ovaj projekat je koristan i za one koji postavljaju ’Severni tok 2‘ i za one koji će dobijati gas“.

Gasovod Severni tok 2
Foto: Profimedia
Ranije je pomoćnik američkog državnog sekretara za energetiku izjavio da Sjedinjene Američke Države smatraju da projekat „Severni tok 2“ ugrožava bezbednost Evrope.

Američki diplomata je naglasio da SAD pozivaju sve strane da se povuku iz projekta „Severni tok 2“.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here