Rasim Ljajić: Priština uvodi TAKSE i međunarodnim brendovima koji proizvode u Srbiji

0
80
Foto: Đ. KOJADINOVIĆ / RAS SRBIJA

Dobili smo jutros informaciju, da će na sednici Vlada Kosova doneti odluku da takse od 100 odsto uvedu i na međunarodne brendove koji se proizvode u Srbiji, rekao je Rasim Ljajić, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija.

 

– Istina, još je nepotvrđena informacija, ali ako je to tačno, bespredmetno je da vodimo dijalog na ovu temu, jer je loptica isključivo na terenu Brisela i Vašingtona. Ako oni ne mogu da nateraiju Prištinu na smanjenje taksi, onda ne znam kako misle da dalje posreduju u dijalogu Beograda i Prištine – rekao je Ljajić.

LJAJIĆ: Bez ukidanja taksi

Kosovski ministar trgovine i industrije Endrit Šalja predložio je pre nekoliko dana uvođenje takse od 100 odsto i na sve proizvode i stranih kompanija koje proizvode u centralnoj Srbiji, među kojima je i „Koka-Kola”. On je objasnio da se u centralnoj Srbiji proizvodi devet međunarodnih brendova koji bi trebalo da budu oporezovani isto kao i srpski proizvodi.

Podsećamo, Priština je uvela sredinom novembra takse od 100 odsto na proizvode iz centralne Srbije, a Ramuš Haradinaj je rekao da “sporazum CEFTA između Beograda i Prištine ne funkcioniše”.

EU ukida takse na srpsku robu na Kosovu i mrsi konce zločincima?

Savetnik Hašima Tačija Bekim Čolaku je juče rekao da bi Priština trebalo da razmotri privremeno ukidanje mere o 100 odsto uvećanim taksama na robu iz Srbije.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here