PUTIN STIŽE U SRBIJU! Predsednik Vučić otkrio detalje sastanka (VIDEO)

0
337
Foto: Kabinet predsednika Republike Srbije/Promo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, a dvojica državnika obratiće se javnosti nakon zatvorenog sastanka.

– Zahvaljujući Putinu imamo podršku u međunarodnim institucijama. Pričali smo o situaciji u regionu. O Kosovu, Republici Srpskoj, referendumu Makedoniji i mnogim drugim problemima – istakao je Vučić.

Na kraju obraćanja, predsednik Srbije istakao je da je Putin tražio da mu se nađe prikladan datum što je siguran znak da će uskoro doći u Srbiju, naglasio je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas, u razgovoru sa šefom ruske drzave Vladimirom Putinom, da smo, bez obzira na napore Srbije da postigne kompromis i podrži mir i stabilnost, veoma daleko od bilo kakvog rešenja pitanja Kosova i Metohije i naglasio da je naša zemlja suočena sa svakodnevnim provokacijama.

Jakšić: Rizici Vučićeve posete Rusiji veći nego ikad do sada

Vučić je, na početku susreta sa Putinom, rekao da je za njega uvek velika čast kada ima priliku da se sretne sa predsednikom Rusije, a da današnji susret ima veliki značaja za Srbiju.

– Veoma sam zadovoljan razvojem naših odnosa i to je sve rezultat naših otvorenih, konstruktivnih i plodotvornoh razgovora. Odnisi Rusije i Srbije na međunarodnom planu su veoma dobri i moram da vama lično odam veliko priznanje zbog čvrste pozicije koju zauzimate u zaštiti međunarodnog prava i životno važnih nacionalnih i državnih interesa Srbije – naglasio je on.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here