Početna Planeta Pusti sablasni grad iz “Diznijeve” bajke na zapadu Turske (VIDEO)

Pusti sablasni grad iz “Diznijeve” bajke na zapadu Turske (VIDEO)

487
0
.
Foto: Printscreen

Stotine praznih zamkova, čiji dizajn podseća kao da je nastao u “Diznijevom” studiju, zamišljenih da budu luksuzni stambeni kompleks za arapske bogataše u zapadnoj turskoj stoji sablasno prazno.

Samo tri kilometra udaljen od istorijskog grada Mudurnu u turskoj severozapadnoj provinciji Bolu, specifičan dizajn zasluga je kompanije “Sarot grupa”, a u okviru kompleksa zamišljeno je da se izgrade i tržni centar, hotel, džamija i turska kupatila, piše “Raša tudej”.
Uprkos protestvovanju lokalnog stanovništva, koje se pobunilo zbog dizajna vila navodeći da se ne uklapaju u otomansku arhitekturu provincije, projekat je dobio zeleno svetlo, a gradnja počela 2011. godine.
Međutim, od planiranih 732 vile, samo je 587 izgrađeno pre nego što je kompanija upala u finansijske probleme, završivši u dugu od 27 miliona dolara. Skoro polovinu nekretnina kupili su ljudi iz Katara, Bahreina, Kuvajta, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Saudijske Arabije.
Iz građevinske kompanije krivili su kupce, jer nisu još platili vile. “Sarot grupa” je bezuspešno pokušala da restrukturira dug i proglasila je bankrot u septembru.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here