Početna Društvo Provaljeno u 15 srpskih povratničkih kuća na Kosovu

Provaljeno u 15 srpskih povratničkih kuća na Kosovu

419
0
.
Foto: Profimedia

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je u selu Grabac u opštini Klina provaljeno u oko 15 srpskih povratničkih kuća i osudila pokušaj ugrožavanja bezbednosti Srba.

“Ovaj bezočni napad na srpsku imovinu treba posmatrati u svetlu višenedeljne kampanje zastrašivanja Srba južno od Ibra, i neophodno je da se sa tom praksom smesta prestane kako osetljiva bezbednosna situacija u pokrajini ne bi bila narušena”, navodi se u saopštenju povodom sinoćnih provala.

Kancelarija je osudila napade i pozvala međunarodnu zajednicu “da ne žmuri pred činjenicom da je srpski narod na Kosovu i Metohiji svakodnevno na meti napada ekstremista koji prerušeni u provalnike seju strah u enklavama južno od Ibra kradući stoku i provaljujući u kuće”.

U saopštenju se dodaje da stalni napadi na srpsku imovinu predstavljaju dokaz potpunog odsustva vladavine prava, neispunjenja demokratskih standarda i neuspeha međunarodnih organizacija na Kosovu.

“Koristimo i ovu priliku da ekstremiste na Kosovu i Metohiji još jednom upozorimo da Srbija nikada neće dozvoliti sistematsko ugrožavanje ljudskih prava i bezbednosti srpskog naroda u pokrajini”, navedeno je u saopštenju.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here