Protesti u Prištini: Upad ROSU na Gazivode

0
65
Foto: Tanjug Rade Prelic/YoutubePrintscreen Al Jazeera Balkans
Protesti u Prištini, upad ROSU na Gazivode, Tačijeva vožnja čamcem…

Na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija Srbija je pokazala da se zalaže za svoj narod narod na Kosovu i Metohiji, ali i za očuvanje mira i stabilnosti u celom regionu, što su prepoznali sve velike zemlje ali i američki predsednik Donald Tramp koji je u razgovoru sa Anom Brnabić pružio podršku Srbiji i shvatio našu poziciju oko Kosova i Metohije. Srpska delegacija u UN ostvarila je neverovatan uspeh, za razliku od albanske delegacije koja je bukvalno ilegalno upala u zgradu UN i po hodnicima savatavala svetske moćnike.

Povodom toga čak se i oglasila portparolka UN koja je rekla da prištinska delegacija, Hašim Tači, Ramuš Haradinaj i Bedžet Pacoli, nije dobila poziv za sednicu Generalne skupštine UN i oni u Njujorku borave privatno. Zbog toga je Pacoli morao po hodnicima da juri za Donaldom Trampom koji ga kao i što se vidi na snimku nije ni prepoznao.

Svi svetski mediji, brujali su u uspehu Srbije i govoru premijerke Ane Brnabić, dok su o prištinskoj delegaciji pisali sa podsmehom.

Ono što je sa Sednice UN došlo kao šlag na tortu, a šta je posebno izazvalo bes prištinske delegacije, je izjava generalnog sekretara UN Antonija Gutereša da Kosovo za UN nije država već deo Srbije.

Sve to to je izazvalo bes kod Albanaca, jer se očigledno politika velikih sila promenila u odnosu prema Srbiji. Dakle, Albanci koji su do juče bili miljenici SAD padaju u drugi plan, a Srbija naporima i politikom koju vodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić, postaje uvažavana i poštovana u svetu.

Nakon toga nastaje svađa među Tačijem, Pacolijem i Haradinajem. Nije slučajno da Tači povede ROSU na sever Kosova i pokuša da zauzme Gazivode, nekoliko sati nakon što je Haradinaj dao intervju za New Atlanticist gde je na sva usta pričao protiv Tačija. Između ostalog, poznati koljač Srba Ramuš Haradinaj u tom intervjuu predstavio se kao neko ko želi da živi u miru i ne voli rat, dok je optužio Tačija da radi sve kako bi izbili novi nemiri između Albanaca i Srba i da takvim ponašanjem nikada neće ući u NATO i EU.

Intervju Haradinaja
Foto: Printscreen/gazetaexpress
Takođe, u trenutku kada Tači kreće sa ROSU na Gazivode, u Prištini se okuplja policija koja organizuje miting protiv politike koju on vodi.

Dakle, jasno je da su se Pacoli, Tači i Haradinaj, nakon propasti na Generalnoj sednici UN žestoko posvađali jedan sa drugim, i da su morali da prirede šaradu za Albance na Kosovu kako bi skupili lake političke poene.

Dok, Haradinaj i Pacoli organizuju proteste u Prištini, albanska zmija Tači kako bi skrenuo pažnju javnosti rešio je da se “prošeta” Gazivodama i isprovocira Srbe.

Međutim, ono na šta Albanci nisu računali je spremnost Srbije da odgovori na njihove provokacije. Kada je predsednik Srbije Aleksandar Vučić donosi odluku da vojsku i policiju Srbije stavu u stanje borbene gotovosti najednom albanska šarada prestaje. Stiže vest da se ROSU povlači, a Tači bukvalno beži sa Gazivoda.

Aleksandar VUčić
Foto: Srbija Danas/YoutubePrinscreen/rt.com

Dakle, predsednik Srbije time što je pokazao koliko smo nadmoćniji nad Albancima, dodatno je ponizio i Tačija i Haradinaja i Pacolija, što pokazuje njihova reakcija.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here