Početna Politika Poslanici iz Prištine na jugu Srbije: Podrška za pripajanje “Preševske doline” Kosovu

Poslanici iz Prištine na jugu Srbije: Podrška za pripajanje “Preševske doline” Kosovu

195
0
.
Foto: Tanjug

Poslanici skupštine privremenih institucija u Prištini, Arban Abraši i Nait Hasani su u Bujanovcu izrazili podršku referendumu o ujedinjenju opština na jugu Srbije Bujanovca, Preševa i Medveđe sa KiM i uključivanju tog pitanja u pregovore Beograda i Prištine.

Ambasador Lo Kašo: Italija je uz Srbiju

– Mi podržavamo volju (albanskih) građana “preševske doline” iz 1992. i referendum koji izražava zelju za ujedinjenje ‘doline’ sa Kosovom. – rekao je Hasani iz Demokratske partije Kosova, jedan od poslanika skupštine u Prištini koji su posetili opštine na jugu Srbije.

Abraši, poslanik opozicionog Demokratskog saveza Kosova, izjavio je odgovarajući na pitanje novinara da li pitanje ujedinjenja tri srpske opštine sa većinskim albanskim stanovništvom treba uvrstiti u pregovore Beograda i Prištine, da “misli da ne postoji albanski poslanik koji se tome protivi”.

Politički predstavnici Srba sa Kosova i Metohije u poseti Berlinu

Poslanici više stranaka prištinske skupštine su posetili Medveđu, nakon čega su se u Bujanovcu sastali sa predsednikom Nacionalnog saveta Albanaca Ragmijem Mustafom i predsednikom Opštine Bujanovac Šaipom Kamberijem.

– Dobili smo podršku za naše zahteve za Kosovo i nadamo se da će skupština Kosova da sledi dalje naše zahteve. – kazao je Mustafa.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here