Početna Društvo Počela isplata podsticaja po hektaru i za gorivo

Počela isplata podsticaja po hektaru i za gorivo

154
0
.

Isplata osnovnih podsticaja u biljnoj proizvodnji i sredstava za kupovinu goriva počela je u četvrtak, a novac je dobila 21.000 registrovanih poljoprivrednih gazdinstava, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu poljoprivrede Srbije.

Subvencije za gorivo samo za aktivna gazdinstva

Na 4. 000 dinara po hektaru, koliko je bilo ranijih godina, isplaćuje se dodatnih 1.200 dinara koji su namenjeni kupovini goriva.

– Ova zajednička isplata ima za cilj da se pojednostavi postupak regresiranja goriva, kao i to da novac što pre dospe do poljoprivrednih proizvođača, u vreme kada im je najpotrebniji za predsetvenu pripremu zemljišta i prolećnu setvu. – kažu u Ministarstvu.

“Srbija jedan od lidera u digitalnoj poljoprivredi”

Pravo na podsticaj u biljnoj proizvodnji imaju sva registrovana poljoprivredna gazdinstva u aktivnom statusu, koja su na dan 30. septembra prošle godine u RPG (Registar poljoprivrednih gazdinstava) imala upisane parcele, odnosno površine.

Pravo na podsticaj imaju sva fizička i pravna lica za maksimalnu površinu do 20 hektara na kojoj gaje neku poljoprivrednu biljnu vrstu, osim površina pod prirodnim livadama i pašnjacima.

Nedimović o subvencijama: Više novca za STOČARSTVO

Zahtevi se, kažu, podnose Upravi za trezor, prema mestu registracije PG u periodu od 1. marta do 30. aprila.

Obrazac zahteva je, inače, dostupan na sajtu ministarstva, u PSSS, kao i u Upravi za trezor.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here