Otvorena izložba Nikole Tesle u Japanu!

0
44
Foto: Srbija Danas

Danas, 26. januara u Japanu, otvorena je Izložba u čast Nikole Tesle, koja prezentuje najvažnije segmente vezane za njegov život, ideje i dostignuća kao doprinos savremenoj civilizaciji i budućim generacijama.

Kolinda: Nikola Tesla je Srbin iz Hrvatske

Ovom prilikom tri tone eksponata – svetlosnih panela, radnih modela, maketa laboratorija i izuma krenulo je iz Beograda ka gradu Hofu. Svečanom otvaranju prisustvovali su poslanik japanskog parlamenta, gradonačelnik grada Hofu, ambasador Srbije, nekadašnji ambasador Japana u Beogradu i direktorka Muzeja Nikole Tesle Ivona Jevtić.

Foto: Srbija Danas

Većina izloženih eksponata ima svetsku premijeru, a najveće interesovanje izazvao je Teslin kalen koji reprodukuje japansku muziku. Grad Hofu je sponzor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije i u njemu se na svakom mestu vidi posebna naklonost prema Srbiji. Izložba je otvorena do polovine marta.

Na otvaranju izložbe pročitana su pisma podrške ministara spoljnih poslova Srbije i Japana. Nikola Tesla je svojim pronalascima zadužio čovečanstvo, a svoj život je posvetio nauci i ideji da svetu bude bolje. Zato je naša misija danas, da širimo dobar glas o njegovom liku i delu, rekla je direktorka Muzeja Nikole Tesle Ivona Jevtić na otvaranju izložbe.

ĐUKIĆ DEJANOVIĆ: Svaki treći student planira da ode iz Srbije

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here