Ostalo još 86 preduzeća za privatizaciju!

0
70

Posle nedavno okončane privatizacije Luke Novi Sad, u portfelju Ministarstva privrede ostalo je još 86 preduzeća za koja se traži rešenje, izjavio je danas državni sekretar u tom ministarstvu Milun Trivunac u razgovoru sa Misijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

PROTEST PENZIONERA: Nezadovoljni odlukom Ustavnog suda o načinu isplate primanja!

Trivunac je novom šefu Misije MMF Janu Kesu Martejnu prestavio rezultate rada resora privrede i planove za naredni period, izrazivši uverenje da će proces privatizacije biti završen do kraja 2020. godine.

– Ako to uspemo, znači da smo za šest godina – od stupanja na snagu novog zakona iz 2014. godine do 2020. – rešili skoro 600 preduzeća iz privatizacionog portfelja. – rekao je Trivunac.

Predstavnici MMF pozdravili su dobar rezultat u toj oblasti interesujući se za javna preduzeća, politiku privlačenja investicija i novu strategiju industrijskog razvoja, saopštilo je Ministarstvo privrede.

RHMZ UPOZORAVA: Čekaju nas obilne padavine, izdato hidrološko upozorenje!

Trivunac je Martejna, koji je od nedavno zamenio Džejmsa Rufa na mestu šefa Misije MMF za Srbiju, upoznao sa trendovima i rezultatima i u ovom oblastima, ocenivši strategiju industrijskog razvoja kao “značajan dokument” čiji nacrt se očekuje do kraja godine.

Misija MMF boravi u Beogradu do 21. maja, sprovodeći aktivnosti u okviru savetodavnog programa “Instrument za koordinaciju politike”, poznatijeg kao “čuvarkuća”.

Taj program MMF je odobrio Srbiji sredinom 2018. godine.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here