Početna Društvo NOVI hirurški blok u ZC Vranje

NOVI hirurški blok u ZC Vranje

135
0
.
FOTO: PROMO / PROMO

Zdravstveni centar u Vranju dobio je danas novi Hirurški blok, u čiju zgradu i opremu je uloženo devet miliona evra, a nivo zdravstvenih usluga građanima tog okruga zaokružen i unapređen.

Hirurški blok otvorio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je uoči tog događaja rekao da je to veliki dan za zdravstveni sistem juga Srbije.

FOTO: PROMO / PROMO

Vučić je istakao da je cilj vlade da sačuva zdravstveni sistem, jer je to, kaže, suština društvenog standarda i opstanka.

Nova zgrada Hirurškog bloka projektovana je još 2004. godine, dve godine kasnije započeta je gradnja, ali se u međuvremnenu stalo sa realizacijom projekta.

Ka Zdravstenom centru u Vranju, prema rečima direktorke te ustanove Ljiljane Antić, gravitira 300.000 stanovnika Pčinjskog okruga i Kosovskog Pomoravlja iz Raniluga, Gnjilana, Kosovske Kamenice…

Predsednik Vučić na obeležavanju 100 GODINA OD PRISAJEDINJENJA: Vojvodina je Srbija!

Hirurški blok, kako je rekla za Tanjug, ima oko 6.000 kvadrata, osam operacionih sala, 76 kreveta, intenzivnu negu sa 12 kreveta i potpunim monitoringom, urgentnu medicinu takođe sa 12 kreveta.

FOTO: PROMO / PROMO

Na tom prostoru su pre obnove bili neuslovni objekti, poput paviljona, pa su pacijenti zbog različitih pregleda morali da izlaze iz jednog u drugi objekat.

Izgradnja zgrade od šest spratova, u kojoj je Hirurški blok, koštala je 7,5 miliona evra, od čega je Ministarstvo zdravlja obezbedilo 4,3 miliona evra, a EU 3,2.

Vučić: U decembru otvaram “ČUDO OD FABRIKE”?

Za opremanje bloka najsavremenijom medicinskom opremom koja podrazumeva i centralnu sterilizaciju, izdvojeno je dodatnih 1,5 miliona evra.

Blok će od sutra ući u fazu probnog rada i primiti prve pacijente.

Svečanosti prisustvuju i ministar zdravlja Zlatibor Lončar i evrointegracija Jadranka Joksimović, gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković i čelnici te zdravstvene ustanove.

 

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here