Početna Društvo NOVE PROVOKACIJE ALBANACA: Pakuju lažne optužnice

NOVE PROVOKACIJE ALBANACA: Pakuju lažne optužnice

97
0
.
Foto: novosti.rs

Kriza na KiM mogla bi da uskoro bude produbljena podizanjem novih optužnica protiv Srba na severu Kosova i Metohije.

Kosovska carina: Robu iz Srbije zamenjuju albanski proizvodi

To je danas potvrdio potpredsednik Srpske liste Igor Simić, koji je izjavio da Priština pokušava da slomi otpor Srba na KiM montiranjem novih lažnih optužnica.

Prema njegovim rečima, albanske vlasti u južnoj pokrajini spremile su desetak optužnica za istaknute Srbe na severu Kosova i Metohije, što će podići ionako visoke tenzije u južnoj srpskoj pokrajini.

Simić kaže da je sve počelo upadom 23. novembra u Kosovsku Mitrovicu i pokušajem ubistva potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića.

Planula roba srpskih proizvođača sa KiM!

Reagujući na ovu informaciju, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kazao je da Priština nastavlja da opstruiše proces bilo kakvog razgovora:

– Od privremenih prištinskih vlasti očekujem svaku vrstu provokacije zato što su pokazali da nemaju kapacitet da na ozbiljan način razgovaraju o budućnosti. Ne može se od njih očekivati bilo šta dobro, ni za Srbe, ali ni za Albance. Ti ljudi niti imaju kapacitet, niti snagu da na neki način dovedu do bilo kakvog rešenja.

Američki general koji se BORI ZA SRBIJU! Specijalac GARDE vodi BITKU za SRPSKO KOSOVO USRED VAŠINGTONA

Prema njegovim rečima, lideri Albanaca u Prištini su okovani u prošlosti, u spasavanju sopstvenih pozicija i sopstvenih glava, i to zbog poternica koje će imati pred međunarodnim sudovima zbog krivičnih dela i terorizma i ratnih zločina koje su neki od njih i lično počinili nad pripadnicima srpskog naroda:

– Oni žele da po svaku cenu izbegnu razgovor o zločinima koje su albanski teroristi činili protiv Srba i srpskih policajaca i vojnika koje su ubijali i silovali i klali, činili najteže zločine. O tome ne žele da se razgovara, i kada god to dođe kao tema, učiniće sve samo da naprave neku lažnu balans situaciju iz koje će moći da pregovaraju za svoju kožu.

Vučićeva poruka Prištini: Razmislite dobro na koliko smo od KATASTROFE

RUŠIĆEMO VLADU

Srpska lista spremna je da glasa za obaranje vlade Ramuša Haradinaja ako opozicija obezbedi 51 poslanički glas u skupštini Kosova – rekao je Igor Simić. On je za TV Pink kazao da će se poslanici te liste vratiti u prištinsku skupštinu kada opozicija obezbedi dovoljno glasova za smenu vlade.

Kocijančić: Beograd i Priština moraju da se uzdrže

SUDIJA SA ADVOKATIMA TERORISTA

Češki sudija Vladimir Mikula, koji se nalazi na listi sudija Specijalnog suda za zločine OVK u Hagu, uslikan je na večeri u prištinskom restoranu u društvu Arijanita Kocija, advokata bivših komandanata OVK Rustema Mustafe i Samija Luštakua. Ovu vest objavio je BIRN, koji podseća su Mustafa i Luštaku saslušani pred sudom u Hagu u vezi sa zločinima i da bi mogli da budu krivično gonjeni. Ministar Nebojša Stefanović rekao je juče da bi Mikula zbog toga morao da bude izuzet.

Počela isplata podsticaja po hektaru i za gorivo

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here