NOVE PRIJAVE za turističke vaučere

0
29
Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Od 1. januara naredne godine građani će moći da se prijave za “novi krug” turističkih vaučera, najavio je danas ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

 

Ministar je za TV Pink rekao da kada bi ministarstvo imalo više sredstava u budžetu, a obzirom na zainteresovanost građana, bilo bi od 130.000 do 150.000 vaučera.

On je podsetio da je u prvoj godini odobreno 14.000 vaučera, da je ta brojka danas 100.000, a da su “mnogi pravili cirkus” kada je ta akcija počela.

RAZVOJNI FOND VOJVODINE ODOBRIO PREKO 800 MILIONA DINARA U 2018. GODINI

Ljajić kaže da je ugostiteljima za ovu godinu isplaćeno više od 96.000 vaučera i podsetio da su prijave za ugostitelje za narednu godinu počele 17. decembra, a da će za dva dana biti istaknuta prva lista “hotelijera” kojima je odobreno korišćenje ovog vida podsticaja.

Ministar je najavio da će od 1. januara, građani, penzioneri i svi oni koji imaju pravo da dobiju vaučere, od tog datuma moći da se jave za ovaj vid podsticaja za boravak u turističkim centrima.

Govoreći o radu svog ministarstva, Ljajić kaže da su sve pare koje su imali i potrošlili, što kako je ocenio, znači da je ministarstvo dobro planiralo raspodelu sredstava.

Foto: Đ. KOJADINOVIĆ / RAS SRBIJA

Ljajić je rekao da ministarstvo nema toliko sredstava koliko ima zahteva za različitim projektima, a budžet resornog ministarstva će u narednoj godini biti 750 miliona dinara, koliko je iznosio i za ovu godinu.

Ocenjuje da će naredna turistička godina biti uspešnija od od ove.

Ljjić je rekao da je Srbija do sada imala pet velikih turističkih destinacija koje su donosile 55 odsto turističkog prometa (Beograd, Novi sad, Kopaonik, Zlatibor i Vrnjačka banja).

Sirmijum i danas očarava posetioce

Niš će ove godine, kaže, imati više od 100.000 turista.

Foto: Z. ILIĆ / RAS SRBIJA

– Ovih sedam destinacija već čine oko 62 odsto turističkog prometa. Za dve godine ćemo dobiti tri, ubeđen sam u to, velike turističke destinacije, imaćemo top 10 destinacija – kaže ministar i navodi da će se spisku od sedam destinacija pridružiti Divčibare, Palić i Donje Podunavlje.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here