Početna Hronika NOVA PROVOKACIJA PRIŠTINE: Dižu muzej “genocida” da sakriju optužnice?!

NOVA PROVOKACIJA PRIŠTINE: Dižu muzej “genocida” da sakriju optužnice?!

220
0
.
Foto: Novosti.rs

Predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji najavio je u ponedeljak izgradnju “muzeja genocida na Kosovu” koji bi mogao biti podignut na železničkoj stanici u Prištini kako bi simbolično podsećao na “progon milion Albanaca od strane srpskih snaga”.

Nova droga na ulicama u Srbiji!

Ova ideja ide u paketu sa pokušajima albanskih lidera da Srbiji nalepe etiketu genocidne države iako ne postoje činjenice na kojima bi se njihove tvrdnje mogle zasnivati. Kako god, za četvrtak su zakazali i sednicu parlamenta na kojoj bi trebalo da se izglasa komisija, koja će dokumentovati navodni genocid, ali i pokrene inicijativa za osnivanje međunarodnog suda za zločine koje su počinili pripadnici srpskih snaga i izglasana rezolucija u kojoj piše da je “Srbija počinila genocid” na tzv. Kosovu.

Ministar Vulin: Velika Albanija je pretnja!

Ministar odbrane Aleksandar Vulin ističe, za “Novosti”, da će “Šiptari uraditi sve da spreče dijalog i uplaše Srbe”.

– Dijalog mogu da prekinu, ali ne i da uplaše Vučića i nateraju Srbiju da prestane sa borbom. Njihove rezolucije vrede koliko i njihova reč da će ispuniti obaveze iz Briselskog sporazuma. Znači, ne vrede baš ništa. Srbija će zaštititi svoje građane i neće dozvoliti da im sudi nikakav terorista OVK. Šiptari moraju da budu zaustavljeni u svom ludilu i Međunarodni sud za zločine OVK mora podići optužnice protiv OVK terorista. – rekao je.

Autoput Beograd-Zrenjanin neće ići kroz zemljište Al Dahre!

Član predsedništva i poslanik SPS, rodom sa KiM, Dejan Radenković kaže za naš list da je to novi trik Prištine u nameri da lideri kosovskih Albanaca izbegnu odgovornost pred sudom za ratne zločine.

– Bojim se da neće prezati ni od toga da izazivanjem novih sukoba pokušaju da izbegnu ruku pravde. Rat je doneo mnogo nesreće za sve građane na KiM i svako ko je odgovoran treba da se nađe na optuženičkoj klupi, jer je to temelj budućeg pomirenja i trajnog mira. Ovakve inicijative imaju za cilj da, pre svega Albancima, sugerišu da su Srbi krivi za sve, kako se ne bi saznalo koliko su Albanaca pobili članovi OVK i kako na dnevni red ne bi došlo pitanje i etničkog čišćenja, jer je 250.000 Srba, Muslimana, Roma, Turaka proterano sa Kosova, a taj zločin su počinili oni koji sada izmišljaju neke svoje sudove za genocid.

Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači rekao je da je dobro što je parlament odlučio da razmatra donošenje rezolucije i drugih akata kojima će biti osuđen “genocid”, a na osnovu kojih će potražiti pravdu pred međunarodnim instancama. On je u ponedeljak u Koriši rekao da su žrtve stradale u tom naselju tokom sukoba na KiM – “žrtve genocida i etničkog čišćenja koje su izvršile srpske snage”.

ZAVRŠENA SPEKTAKULARNA VOJNA PARADA U NIŠU! Vučić vojnicima: Vi ste ponos Srbije (FOTO)

Inače, priča o osnivanju suda za Srbe pokrenuta je kada su na adrese bivših pripadnika terorističke OVK, međe kojima su mnogi na vlasti na KiM, počeli da stižu pozivi Specijalizovanog tužilaštva za zločine. Nakon saslušanja očekuju se i prve optužnice za zlodela OVK nad srpskim stanovništvom, među kojima je i slučaj trgovine organima tzv. “Žuta kuća”.

Da podsetimo, iz naše južne pokrajine proterano je 250.000 Srba, a na ognjišta se vratilo svega njih 4.000. Oko 20.000 pripadnika srpskog naroda moralo je da pređe iz multietničkih u jednoetničke sredine. Tokom rata i u kasnijim napadima ubijeno je 2.500 Srba, uništeno je 150 crkava, oskrnavljeno 256 grobalja.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here