Nemačka kompanija “Mühlbauer” u Staroj Pazovi

0
36
Foto: Dnevnik.rs/Tanjug

Tehnološki park u Staroj Pazovi otvoren je 2012. godine i u njemu posluje i nemačka kompanija „Milbauer” koja proizvodi biometrijska dokumenta. Takođe, kreira softverska rešenja u toj oblasti za Srbiju i svet.

VW otvara fabriku u Srbiji!

U kompanijia radi više od 160 radnika, od kojih je više od 90 visokoobrazovano. U naredne dve-tri godine planira da udvostruči svoje kapacitete.

Po rečima regionalnog potpredsednika kompanije „Milbauer” za Centralnu i Južnu Evropu Ivana Malića, oni su već 15 godina prisutni u Srbiji kao partner državnih institucija – Ministarstva unutrašnjih poslova i Narodne banke Srbije – s projektima realizacije biometrijskih dokumenata.

– Cilj naše kompanije je otvaranje nove fabrike i povećanje broja zaposlenih – objasnio je Malić. – Veoma smo vezani za tržište Balkana, ovde osim fabrike i servisnog centra, imamo i veliki softverski razvojni centar koji zapošljava veliki broj mladih softverskih inženjera.

Fabrika NUTELE ZATVORENA zbog problema sa kvalitetom!

Nemački „Milbauer” iz regionalnog centra u Staroj Pazovi pokriva proizvodnjom biometrijskih dokumenata – pasoša, ličnih karata, zdravstvenih knjižica, vozačkih dozvola i bankarskih kartica – više od 20 zemalja sveta, dok se softverska rešenja izvoze u više od 30 država. U isto vreme, njegov servisni centar servisira „Milbauer” mašine u celom svetu. Takođe, fabrika u Staroj Pazovi je svojevrsni centar Grupacije „Milbauer” jer se stvaraju i nova softverska rešenja primenjena i u drugim zemljama.

Srpski inženjeri iz „Milbauera” u Staroj Pazovi servisiraju njihove softvere u celom svetu. Čadež ističe da to znači da, gde god se u svetu nešto desi u softveru ili nekoj mašini, inženjeri iz Srbije koji su zaposleni u toj nemačkoj kompaniji odlaze na teren i rešavaju problem.

Nemačke kompanije: Strah od recesije

Kompaniju je nedavno posetio predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež i razgovarao s menaymentom o razvojnim i izvoznim projektima kompanije, koja planira da u naredne dve do tri godine udvostruči kapacitet, ali o podršci PKS-a njihovoj realizaciji i osvajanju novih tržišta. Čadež je istakao da postoji i mogućnost povezivanja s domaćim kompanijama i organizacijama, kao što je Zavod za izradu novčanica, radi zajedničkog nastupa na trećim tržištima.

– Razgovarali smo o tome šta „Milbauer” može proizvoditi u Srbiji i za druge industrije – kazao je Čadež. – Osim biometrijskih dokumenata, ta kompanija ulaže i u razvoj drugih proizvoda, kao što su LED rasveta za automobile ili fleksibilni solarni paneli. Potencijali da ovde širimo saradnju su veliki. Dokumenti koje ta kompanija proizvodi su najveće bezbednosti, kvaliteta i najnovijih tehnologija, a njen dalji razvoj zahteva i zapošljavanje stručnih radnika i nameće potrebu da se osiguraju visokostručni kadrovi.

Prvi čovek PKS-a dodao je i da je ta nemačka kompanija zainteresovana za to da uđe u program dualnog obrazovanja, kao i da već u srednjim školama ima mlade koji će biti školovani za nju. Svoje potencijale „Milbauer” će ovog meseca predstaviti na svetskoj manifestaciji u Dubaiju.

Uhapšene 3 osobe zbog zloupotrebe službenog položaja!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here