“Može Tači da juri Putina koliko hoće, RUSIJA NIKAD NEĆE PRIZNATI KOSOVO!?”

0
109
Foto: EPA, Zorana Jevtić
Nismo oduševljeni svakom fotografijom, ali svako ima svoju politiku i poziciju, kao što je ima i Srbija, poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić.

Nismo oduševljeni svakom fotografijom, ali svako ima svoju politiku i poziciju, kao što je ima i Srbija, poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić povodom fotografije na kojoj se u Parizu rukuju ruski predsednik Vladimir Putin i takozvani kosovsi predsednik Hašim Tači.

ALBANCI DALI MILIONE da Tači sedi iza Putina?!

– Može Tači da juri Putina koliko hoće, ali neće dobiti podršku za bilo šta s čime se Srbija ne saglasi – rekao je Vučić na pres konferenciji i istakao da smo u ovom trenutku “mnogo daleko od usaglašavanja”.

Naveo je da kao što Rusija ima svoje interese, imaju ih i SAD.

Vučić
Foto: Srbija Danas

– To što se ja vidim sa Trampom ne znači da će SAD da promeni mišljenje o Kosovu, kao što ga neće promenti ni to što je Tramp rekao da su Srbi veliki narod – primetio je predsednik Vučić.

Tako je uveren da ni Rusija neće menjati poziciju i da će, kao i do sada, biti uz Srbiju.

Za fotografju Putina i Tačija je rekao da ne zna kada je napravljena u Parizu, gde je juče održana ceremonija povodom 100 godina primirja u Prvom svetskom ratu, ali zna kako je Putin reagovao na samoj ceremoniji kada je shvatio sa kim se rukuje.

Vladimir Putin, Hašim Tači
Foto: Reuters
A povodom Tačijevih navoda o tom razgovoru, rekao je:

– Nije to moja stvar. To je pitanje za Rusiju i za Prištinu. Nije na nama da vodimo računa šta će da radi velika sila kao što je Rusija, nije na meni ni da kukam –  rekao je Vučić.

– Ne verujem da je Putinu uvek lako, uprkos činjenici da EU de fakto podržava nezavisnost Kosova, a da se mi nalazimo na evropskom putu. Nije mu lako. Nismo oduševljeni svakom fotografijom. U politici nema ljubavi, već samo interesa – poručio je Vučić.

Pakleni plan Albanaca za prikrivanje zlocina nad Srbima

Rusija je, istakao je, naš prijatelj, sa Rusijom imamo dobre odnose i imaćemo još bolje odnose.  Naveo je da ruski predsednik Putin dolazi u Srbiju u januaru iduće godine, a da nikad neće otići u Prištinu.

U decemrbu, dodaje, u Srbiju dolazi i francuski predsednik Emanuel Makron, koji, naglasio je, takođe neće otići u Prištinu.

Istakao je da u Srbiju dolaze i kineski predsednik i premijer i predsednik Izraela, kao i predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan i drugi ljudi, sa različitih strana sveta.

– Pitaju me kako mogu da poznajem Orbana i Soroša. Mogu, to je najveća pohvala srpskoj politici, jer je uspela da izvuče najviše na različitim stanama sveta – poručio je Vučić.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here