Početna Društvo Ministar Vulin: Velika Albanija je pretnja!

Ministar Vulin: Velika Albanija je pretnja!

129
0
.
Foto: RTV/Ministarstvo Odbrane

Ministar odbrane Republike Srbije Aleksandar Vulin sastao se sa ministrom nacionalne odbrane Republike Grčke Evangelosom Apostolakisom, koji je prisustvovao jučerašnjem Prikazu u Nišu.

Vučić JEDNOM SLIKOM sa parade jasno pokazao Milu Đukanoviću ŠTA MISLI O NJEMU!

Ministar Apostolakis, koji je na poziv ministra Vulina, prisustvovao jučerašnjoj paradi u Nišu, čestitao je ministru odbrane Srbije na impresivnom prikazu koji su izveli pripadnici vojske i policije.

U nastavku susreta ministar Apostolakis pohvalio je mudru politiku predsednika Aleksandra Vučića u rešavanju pitanja Kosova i Metohije i izrazio očekivanje da će se naći kompromisno rešenje za pitanje južne srpske pokrajine. Grčki ministar odbrane je potvrdio podršku svoje zemlje teritorijalnom suverenitetu i integritetu Srbije.

Autoput Beograd-Zrenjanin neće ići kroz zemljište Al Dahre!

Tokom razgovora sa grčkim kolegom, ministar Vulin je istakao da je Srbija zahvalna na kontinuiranoj podršci Grčke u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije na Kosovu i Metohiji što je potvrda iskrenog prijateljstva dve države i dva naroda.

Kako je ministar Vulin naglasio, za Republiku Srbiju formiranje takozvane “vojske Kosova” apsolutno je neprihvatljivo i predstavlja opasnost za ceo region te poručio da je KFOR jedini garant bezbednosti na prostoru Kosova i Metohije u skladu sa Rezolucijom 1244.

Haradinaj zatražio isključenje Mogerini iz pregovora sa Beogradom!

Ministar Vulin je, takođe, naglasio i da je najveća bezbednosna pretnja Republici Srbiji i regionu Balkana stvaranje velike Albanije.

Ministar Vulin je rekao da podržava politiku Grčke, kao i Prespanski sporazum postignut između Severne Makedonije i Republike Grčke.

Tokom jučerašnjeg susreta ministri su razmotrili trenutnu saradnju u oblasti odbrane i složili se da postoji prostor za njeno unapređenje, a kao najznačajnije oblasti saradnje istakli su održavanje zajedničkih vežbi.

Završen Koridor 10!

Ministar Vulin je naglasio značaj učešća Vojske Srbije u borbenoj grupi HELBROC, gde je Grčka vodeća nacija, u okviru koje će Vojska Srbije uzeti aktivno učešće od sledeće godine. U predstojećem periodu, planirano je zajedničko učešće na vežbama MILEX i TALOS.

Ministar Vulin je, takođe, naglasio i značaj saradnje u oblasti vojnog obrazovanja, podsećajući da se jedan broj srpskih oficira usavršavao u vojnim školama Republike Grčke, uputivši poziv ministru Apostolakisu da se grčki oficiri školuju u našim vojnim školama.

Ministri odbrane Srbije i Grčke složili su se u oceni da postoji potencijal za razvoj vojno-tehničke saradnje dve zemlje.

U Nemačkoj osmoro uhapšenih sa Balkana, prikupljali novac za Islamsku državu!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here