Početna Uncategorized Lažna država NIJE PRIMLJENA U INTERPOL: Predstavnici Prištine demonstrativno napustili salu

Lažna država NIJE PRIMLJENA U INTERPOL: Predstavnici Prištine demonstrativno napustili salu

151
0
.

U Dubaiju se održala Generalna skupština Interpola na kojoj je skoro 200 članica glasalo o zahtevu Prištine za članstvo u ovoj međunarodnoj policijskoj organizaciji.

Nakon rasprave, koja je počela rano jutros, usledilo je glasanje o prijemu Kosova u Interpol kao 193. članice. Glasalo se u dva kruga, a za članstvo je bila neophodna dvotrećinska podrška zemalja članica.

Interpol trenutno ima 192 članice, ali su ove godine u Dubaiju, gde se održala Generalne skupština ove organizacije, bile prisutne 173 delegacije.

Foto: Tanjug

10.10 – MINISTAR NEBOJŠA STEFANOVIĆ PROSLAVIO POBEDU 

Ministar Nebojša Stefanović proslavio je pobedu Srbije!

On je na svom Tviter nalogu objavio fotografiju sa sednice Interpola na kojoj je ćirilicom napisao – POBEDA!

10.00 – ZAHTEV PRIŠTINE NIJE PROŠAO U DRUGOM KRUGU GLASANJA

RTS je preneo da je, u drugom glasanju, za prijem Kosova u Interpol glasalo 68 država, 51 je bilo protiv, a uzdržano 16.

9.59 – LAŽNA DRŽAVA KOSOVO NIJE UŠLA U INTERPOL 

Zahtev Kosova nije prošao ni u drugom krugu glasanja.  Predstavnici Prištine demonstrativno napustili salu.

Priština nije uspela u prvom krugu glasanja da izbori članstvo u Interpolu, saznaje RTS. Za članstvo Kosova u Interpolu glasalo je 76 zemalja, 56 je bilo protiv, a 22 uzdržane.

Foto: AP

9.45 – ŠOK! ODREĐENA PAUZA MIMO PROCEDURE

Usledio je šok predsedavajućeg Generalne skupštine i Generalnog sekretarijata, jer je nakon prvog kruga glasanja, mimo procedura, određena pauza od 20 minuta pre drugog glasanja.

Pauza je određena kako bi delegacije izašle iz sale i kako bi SAD, Bratinija,Turska na njih izvršili dodatni pritisak pre novog glasanja. Ministar Nebojša Stefanović se oštro usprotivio odluci da se odredi pauza i pitao je predsedavajućeg na osnovu kog pravila je odredjena pauza, na šta nije dobio odgovor..

9.43 – LAŽNU DRŽAVU KOSOVO PODRŽALO 76 ZEMLJE

Nakon prvog kruga glasanja 76 podržalo je lažnu državu Kosovo, dok je za stav Srbije branilo 56 zemalja.

Čak 22 zemlje članice bile su uzdržane. Ipak to je mnogo manje od 115 glasova koliko je potrebno da bi Kosovo postalo član Interpola. Za sada jedino je Paragvaj prekršio obećanje i glasao protiv Srbije.

Velika Britanija i Turska protekla dva dana vršile su snažan pritisak pre svega na pojedine afričke države, da daju pozitivan glas zahtevu tzv. Kosova da postane član Interpola, o čemu će se glasati danas u Dubaiju na Generalnoj skupštini ove organizacije.

Zadatak nekih članova delegacija ove tri zemlje bio je da, u pauzama zasedanja u stopu prate predstavnike iz Afrike kako bi ih, uz brojne pretnje, naterali da podrže Kosovo tokom glasanja!

Ovo su, izvoru “Večernjih Novosti” u Dubaiju, otkrili predstavnici Gvineje koji kažu da su oni samo jedna od afričkih zemalja koja je od nedelje, kada je počelo zasedanje, izložena snažnim pritiscima. Sličan problem imali su i članovi delegacija iz nekih drugih delova sveta, poput Bahreina.

– Bukvalno se ne odvajaju od predstavnika pojedinih država i uz brojne pretnje i pritiske pokušavaju da ih nateraju da podrže takozvano Kosovo. Prate ih po restoranima, hodnicima… Idu za njima čak i u toalet. Predstavnici zemalja koje su izložene pritiscima su šokirani navalentnošću i činjenicom da ne prezaju ni od čega kako bi ih ucenili i promenili njihovu odluku – navodi izvor.

Foto: Photomaster

Na zasedanju Generalne skupštine Interpola stiglo se do tačke o prijemu tzv. “Kosova” u ovu policijsku organizaciju. Prisutnima se obratio ministar Nebojša Stefanović koji je oštro reagovao zbog kršenja Rezolucije 1244, međunarodnog prava, i procedura Interpola, kao i politizacije ove policijske organizacije.

Predsednik Srbije zahvalio je svim zemljama članicama Interpola koje su glasale protiv prijema lažne države Kosovo u tu organizaciju.

“Pokazali smo da Srbija nije zemlja koju je lako pobediti i poniziti”, poručio je Vučić.

Vučić je napomenuo da je bilo samo jednog iznenađenja prilikom glasanja.

“Mi smo se, da budem iskren, nadali da će Paragvaj biti uzdržan. Oni su glasali protiv nas”, otkrio je predsednik dodajući da se saradnja i sa ovom zemljom biti nastavljena.

“Rekli su da sam lud što sam verovao u pobedu. Čestitam našem narodu” rekao je predsednik napominjući da smo se namerili na velike sile, a da smo opet pobedili. Predsednik je dodao da je “previše radostan, pa ne može da kaže sve onako kako je hteo”.

Samoproglašena država Kosovo nije uspela da postane članica Interpola.

Svi mediji u Prištini javili su danas kratko da Kosovo ni iz trećeg pokušaja nije primljeno u članstvo Interpola.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here