Kosovska Mitrovica: Situacija mirna, u podne protestni miting Srba

0
11
Foto: Sputnik Srbija

U severnoj Mitrovici dan posle brutalne akcije hapšenja u tri opštine na severu Kosova i Metohije naizgled je mirno, a u centru je postavljena bina za protest na kojem će Srbi sa severa iskazati revolt zbog načina na koji se Priština odnosi prema srpskoj zajednici.

NEKI SVOJA OBEĆANJA ISPUNJAVAJU! A evo kako su BIVŠI MOĆNICI SRAMNO LAGALI SRBIJU!

Protest će, kako je najavljeno, početi u podne. Kako javlja novinar Tanjuga, na ulicama od mosta koji deli severni i južni deo Mitrovice do spomenika okačene su srpske zastave.

Prisutan je veliki broj medijskih ekipa, a tu su i predstavnici Srpske liste Goran Rakić i Igor Simić.

Vlada Srbije ulaže u vodni saobraćaj 200 miliona evra!

Simić: Poslaćemo poruku da smo složniji nego ikad

Simić je izjavio da će srpski narod danas u podne iz centra Kosovske Mitrovice poslati jasnu poruku da je jedinstven i složniji nego ikad.

Atmosfera na severu Kosovske Mitrovice je, kako kaže, napeta, pre svega zbog najave Prištine da jučerašnja brutalna akcija, kojom su demonstrirali silu i pokušali da zastraše srpski narod na severu KiM, nije završena.

STIŽE POVIŠICA PLATA I PENZIJA! Vučić najavio sjajnu vest! Budućnost Srbije još BOLJA!

– Prema rečima njihovih tužilaca, oni žele da nastave sa ovom brutalnom silom, da nastave sa političkim planovima zastrašivanja Srba na severu Kosova i Metohije pod različitim izgovorima. – rekao je Simić Tanjugu.

On je rekao da će srpski narod sa mitinga u podne poslati jasnu poruku da je jedinstven, složniji nego ikada i da nije uplašen ma koliko Priština koristila silu.

– Želja za ostankom i opstankom u svojim domovima zajedno sa svojim porodicima je jača. – istakao je Simić.

Zelenovićeva „bicikl šarada“ za danskog ambasadora, a krije da Šabac uopšte nema biciklističke staze, osim jedne, sulude, u kojoj je nedavno biciklistu pregazio auto!?

Simić apeluje na međunarodnu zajednicu da urazumi Prištinu.

– Nasilje nije, niti sme da bude način za rešavanje političkih problema, a s druge strane se uzdamo u državu Srbiju i našeg predsednika Aleksandra Vučića. Ono što smo juče videli su nemile scene koje se ne smeju ponoviti. – naglasio je on.

Dokle ćemo za Kosovo – da se pravimo blesavi?!? Šta Vučić može danas da proda što nije prodato, potpiše što nije potpisano?

Simić kaže da se na mitingu očekuje više od 10.000 građana pre svega sa severa Kosova i Metohije.

– Imamo najave da će podršku pružiti i naši građani sa juga Kosova i Metohije, jer on dobro znaju da je sever bedem opstanka kako Srba na severu, tako i Srba na jugu. – rekao je Simić.

“Srbija mora da bude sigurna” VUČIĆ TRAŽI DA NBS KUPI 30 TONA ZLATA

Specijalne jedinice ROSU upale su juče na sever Kosova i uhapsile 28 osoba, od kojih su 23 Srbi.

Tokom upada jedinica u Zubin Potok došlo je do pucnjave u kojoj je povređeno dvoje Srba.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here