Početna Hronika KONAČNE PRESUDE U SLUČAJU ZAKINTOS: Evo koliko godina robije je dobio svaki...

KONAČNE PRESUDE U SLUČAJU ZAKINTOS: Evo koliko godina robije je dobio svaki Srbin

212
0
.
FOTO: CBS / SCREENSHOT

Petorica Srba osuđena su danas na kaznu zatvora od pet do 10 godina zbog nanošenja teških telesnih povreda Amerikancu Bakariju Hendersonu u julu prošle godine na Zakintosu.

Oni su osuđeni za krivično delo teške telesne povrede, a ne za teško ubistvo kako je to tvrdilo tužilaštvo tokom postupka.

Najvišu kaznu dobio je Dušan Ranković od 10 godina zatvora, Miloš Ilić, Stefan Stojanović i Nemanja Ristić dobili su po devet godina zatvora, kao mlađi punoletnici, dok je Miloš Senić dobio pet godina zatvora.

OBRT U SLUČAJU ZAKINTOS: Srbi OSLOBOĐENI OPTUŽBE za ubistvo Amerikanca! (VIDEO)

Amir Omardžić, engleski državljanin, bosanskog porekla, osuđen je na 15 godina zatvora.

Na ovu presudu postoji pravo žalbe u roku od dva meseca, na koju mogu da se žale i osuđeni i grčko tužilaštvo.

Jedan od branilaca naših mladića, advokat Zora Dobričanin Nikodinović rekla je Tanjugu da je zadovoljna ovom presudom i ocenom suda da nije reč o ubistvu, kao što je od početka i tvrdila.

Ona je pojasnila da prema grčkim zakonima osuđenici mogu da budu pušteni na uslovni otpust posle jedne trećine izdržane kazne.

Takođe, kada su u pitanju mlađi punoletnici, njima se jedan dan pritvora računa kao dva dana, a pritvor se uručunava u zatvorsku kaznu.

KOMPLIKUJE SE SUĐENJE SRBIMA U GRČKOJ: Ključni svedok, devojka zbog koje je izbila tuča u kojoj je ubijen Amerikanac, NEĆE DA SVEDOČI

Ovih pet srpskih mladića su u pritvoru od hapšenja nakon incidenta u julu prošle godine.

Ranije danas dvojica mladića iz Srbije Nenad Jovanović i Siniša Petrović, koji su se branili sa slobode i terete se za ucestvovanje u tuci u kojoj je ubijen američki student na Zakintosu, oslobođeni su optužbe.

Odlukom suda oslobođen je i barmen Jorgos Skijadopulos, koji se posle izmena optužnice nije više teretio za ubistvo, već za tuču.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here