Početna Region KFOR raspoređuje trupe na severu Kosova (VIDEO)

KFOR raspoređuje trupe na severu Kosova (VIDEO)

401
0
.
Foto: Ilustracija/Vidovdan
Portparol KFOR Vinčenco Graso izjavio je da su vežbe najavljene za naredne dane na severu Kosova, već otpočele i dodao da tu nema nikakve vojne aktivnosti, već da je cilj KFOR da bude “vidljiviji”.

– Vežbe su već u toku, ali to nije nikakva posebna ili vojna aktivnost, radi se o pokretima naših vozila, patrolama, da budemo vidljiviji. Dakle, nema vojne aktivnosti, ovo nisu vežbe poput onih kakve ste imali u Srbiji – rekao je Graso.

(UŽIVO) SRBI PROTESTUJU: Sever Kosova na nogama!

Upitan zašto su vežbe sada pokrenute, on je kazao da “nema nekog posebnog razloga”, a na pitanje koliko je planirano da traju, Graso nije imao precizan odgovor i rekao je samo da bi trebalo da se održavaju “narednih dana”.

Prethodno je putem Fejsbuka KFOR saopštio da će “narednih dana izvesti neke vežbe na severu Kosova”.

Velika SILA ponovo uz Srbiju, POČETAK KRAJA LAŽNE DRŽAVE?

– Trupe KFOR će krenuti i rasporediti se duž glavnih puteva u skladu sa mandatom u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN. Ovo je normalna aktivnost, koja nema veze sa bilo kakvom posebnom pretnjom ili zabrinutošću. Situacija je pod kontrolom i KFOR nastavlja sa zaštitom svih građana na Kosovu, kao što je to radio od 1999. godine – piše u postu KFOR na ovoj društvenoj mreži.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here