Početna Hronika ISTRAGA O SMRTI TINEJDŽERA IZ PEĆINACA: Propust Hitne pomoći?

ISTRAGA O SMRTI TINEJDŽERA IZ PEĆINACA: Propust Hitne pomoći?

429
0
.

Komisija koja je sprovela unutrašnju kontrolu rada u ovoj zdravstvenoj ustanovi utvrdila je da nije bilo propusta u radu Hitne pomoći pećinačkog doma zdravlja “Dr Dragan Funduk”, kada je 5. novembra preminuo B. T. (15) iz Ašanje, pišu Sremske Vesti.

Zbog uznemirenosti građana, koja je proširena preko društvenih mreža, lokalna samouprava zatražila je istragu oko ovog tragičnog događaja.

„Komisija za unutrašnju kontrolu kvaliteta stručnog rada u Domu zdravlja „Dr Dragan Funduk‟ Pećinci, formirana nakon smrti petnaestogodišnjeg dečaka iz Ašanje, utvrdila je da je hitnoj službi Doma zdravlja u vezi sa ovim slučajem 5. novembra upućen samo jedan poziv, u 20.28 časova, od strane komšinice koja se predstavila kao koleginica majke dečaka i koja je dežurnom lekaru rekla da su roditelji sa dečakom u automobilu na putu prema Domu zdravlja.

Samo 14 minuta nakon poziva, u 20.42, pacijent je dovežen u hitnu službu, gde dežurna ekipa odmah počinje sa terapijom i reanimacijom, a potom i sa transportom na Institut za majku i dete u Beogradu, gde je pacijent primljen u 21.35 časova. Dežurna ekipa je sa terapijom i reanimacijom nastavila i u sanitetskom vozilu tokom transporta”, izjavila je direktorka Doma zdravlja „Dr Dragan Funduk‟Pećinci, Dr Dubravka Cvetković Mićić.

Porodica nije dostavio zvaničan prigovor na rad lekara, osim negodovanja u javnosti gde tvrde da je njihovo dete moglo da preživi.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here