Početna Hronika HVALA TI KUME NA POLA VEKA SMEHA: Glumac Božidar Bole Stošić sahranjen...

HVALA TI KUME NA POLA VEKA SMEHA: Glumac Božidar Bole Stošić sahranjen u Aleji velikana

318
0
.
Foto: Marina Lopičić, Damir Dervišagić

Glumac Božidar Bole Stošić sahranjen je danas na Novom groblju u Aleji velikana u prisustvu porodice, supruge Vesne, sina Vukašina i ćerke Katarine i bližih prijatelja.

 

Poslednje zbogom Boletu uputili su i glumac Miki Krstović, Jova Radovanović i Goran Sultanović, a tužan govor održao je glumčev kum Bratislav Petković, bivši ministar za kulturu

Foto: MARINA LOPIČIĆ

“Danas je otišao dečak plemenitog soja. Voleo je život, voleo je da se smeje i uvek je bio nasmejan čak i kada je trpeo mnogo nepravdi, a trpeo ih je. Nepravedno je bilo kada je dobio Sterijinu nagradu. Bio je vlasnik Sterijine nagrade samo jedan dan, jer su odlučili da je daju Slovencu. Takođe, zvali su ga epizodista, ali on to nije bio. Bio je glumac posebnog kova. Iz srca je glumio, iz srca se družio, iz srca je voleo svoje prijatelje. Naše dečaštvo je danas prekinuto, hvala ti, kume, na pola veka smeha”, jedva se suzdržao da ne zaplače Bratislav Petković.

 

Bole Stošić preminuo je 13. decembra u 81. godini. Stošića će publika pamtiti po dečjoj emisiji “Hiljadu zašto” i ulogama u serijama “Porodično blago”, “Srećni ljudi”.

 

Sahrani je prisustvovao i Igor Bojović direktor pozorišta Boško Buha. Stošić je igrao u dečjim predstavama ovog pozorišta i deca su ga volela.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here