EPS povećao proizvodnju struje u 2018. godini

0
49
FOTO: RAS SRBIJA

EPS je ispunio planove u 2018. i povećao proizvodnju struje za 1,2 odsto, a u 2019. planirano je da ukupna proizvodnja električne energije u Srbiji bude uvećana za četiri odsto i iznosi ukupno 40 teravat časova, izjavio je danas ministar energetike Aleksandar Antić koji je zajedno sa vd. direktorom EPS-a Miloradom Grčićem posetio utovarnu stanicu u Vreocima odakle se ugalj prugom doprema do Termoelektrane Nikola Tesla.

EPS: Pоtrоšеnо 106,1 miliоn kilоvаt-sаti struje

Antić je zahvalio EPS-u i zaposlenima u tom preduzeću što rade i praznicima, to jest 365 dana u godini, 24 sata dnevno.

– Ovde je redovan radni dan i mislilm da dugujemo veliku zahvalnost svim tim ljudima – naglasio je Antić.

Proizvodnja uglja od oko 38 miliona tona

Antić je rekao da je u okviru EPS-a na kopovima, u Kolubari i Kostolcu, planirana proizvodnja uglja od oko 38 miliona tona, što je za 1,5 odsto više nego u 2018. Ministar kaže da će vlada i ministarstvo dati podršku zaposlenima u EPS-u kako bi se ostvario ambiciozni cilj da se ostvari bruto proizvodnja od oko 40 teravat časova.

FOTO: V. LALIĆ / RAS SRBIJA
Antić kaže da je 31. decembra potpisao energetsku dozvolu za izgradnju vetroparka Kostolac.

“U 2019. jedna od ključnih stvari je finansiranje za odsumporavanje TENT-a B i početak aktivnosti na tom projektu, koji treba da obezbedi da dobije novi radnu vek i obezbedi siguran rad u narednim decenijama sa najvišim standardima. Zatim, tu je projekat za izgradnju nove termolektrane Kolubara B i ocena njene opravdanosti, a koja bi se nalazila ovde, u neposrednoj blizini”.

Ministar za inovacije: Rusija je spremna da se uključi u dijalog sa Prištinom

Novi blok u Kostolcu B3 do kraja 2020. godine

Antić je podsetio da izgradnja novog bloka u Kostolcu B3 treba da se završi do kraja 2020. godine.

Vučić o protestima

Ministar je čestitao svim zaposlenima u EPS srećnu Novu godinu i poželeo da bude radna i uspešna pošto je, kako je rekao, puno posla pred nama.

Obilasku utovarne stanice u Vreocima je prisustvovao i državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Bojan Stević.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here