Početna Društvo Džordž Soroš je ČOVEK GODINE?

Džordž Soroš je ČOVEK GODINE?

246
0
.
Foto: Profimedia

Uticajni američki list Fajnenšel tajms izabrao je za čoveka godine Džordža Soroša (88) i zasuo ga hvalama kao “filantropa” na barikadama liberalne demokratije, a nasuprot nadirućeg populizma!

Soroš, međunarodni finansijer umešan u niz prevrata, obojenih revolucija, pučeva, krvavih demonstracija, promena vlasti i slično, upravo se vratio iz Južnoafričke Republike, gde filantropski finansira istragu protiv ugovora o izgradnji nuklearke koji je ta zemlja sklopila s Rusijom zbog sumnje na korupciju, kad je novinar FT razgovarao s njim.

U tekstu je objašnjeno da FT obično bira čoveka godine na osnovu dostignuća te osobe, ali u Soroševom slučaju napravili su izuzetak i izabrali ga na osnovu “vrednosti koje on predstavlja”.

“On je standardni stub liberalne demokratije i otvorenog društva. Te ideje pobedile su u Hladnom ratu. Danas su napadnute sa svih strana, od Rusije Vladimira Putina do Amerike Donalda Trampa”, piše FT.

Negativna pisanja o Sorošu list naziva “antisemitskim teorijama zavere” i “otrovom koji dugo muti u ekstremno desničarskim medijima, a procurio je i u mejnstrim medije”. Kao primer se navodi to što je Tramp rekao da Soroš finansira karavan migranata koji je krenuo iz Latinske Amerike za SAD, zatim to što je mađarski premijer Viktor Orban zatvorio Sorošev univerzitet (ne spominje se da Soroš godinama podriva Mađarsku) i slično.

 

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here