Početna Hronika Drecun: Nezavisnost Kosova je bez perspektive

Drecun: Nezavisnost Kosova je bez perspektive

196
0
.
FOTO: E. ČONKIĆ / RAS SRBIJA

Predsednik Odbora za KiM Skupštine Srbije Milovan Drecun izjavio je danas da se pokazalo da je jednostrano proglašena nezavisnost Kosova besperspektivna i da u Prištini treba da prihvate da je Srbija svoju poziciju ojačala.

On je za RTS ocenio, komentarišući to što je prištinska “Klan Kosova” objavila je da je Republika Palau povukla priznanje Kosova, da povlačenja priznanja predstavljaju ozbiljan uspeh Srbije.

Još jedna zemlja povukla priznanje Kosova!

– Delovalo je da je proces zaokruživanja procesa nezavisnosti nepovratan. Kada su mnoge zemlje trpele pritisak zapadnih zemalja da priznaju Kosovo, Srbija je taj proces učinila podložnim potezima unazad, vraćanju na prethodno stanje – rekao je Drecun.

Prema njegovim rečima, pokazalo se da je samoproglašena državnost Kosova, ako je jednostrana – besperspektivna, i da je potrebno konačno, sveobuhvatno rešenje.

Makedonija: Albanski neće biti službeni jezik

– Ovaj proces ćemo nastaviti. Nećemo da se pomirimo sa situacijom da nas neko natera da priznamo tu samoproglašenu državu. I ovaj slučaj je pokazao da treba razgovarati. U Prištini moraju da prihvate činjenicu da je Srbija svoju poziciju suštinski ojačala, stvaraju se uslovi da se spreči Priština u jednostranom ponašanju – rekao je Drecun.

Kosovskom tužilaštvu stigli odgovori iz Beograda

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here