Početna Društvo Đoković i njegova fondacija dobitnici nagrade za humanitarni rad

Đoković i njegova fondacija dobitnici nagrade za humanitarni rad

602
0
.
Foto: Integrate communications agency

Najbolji teniser sveta Novak Đoković osvojio je nagradu za humanitarnost koju dodeljuje magazin Diplomacy & Comerce, dok je fondacija koja nosi njegovo ime dobitnik nagrade za fondaciju godine.

Novak i Jelena Đoković oduševili narod: Naši ljudi su spremni da stvaraju! Pružićemo svima podršku, želimo da uspeju!

Đoković je u pismu zahvalnice, koje je sinoć prilikom ceremonije dodele priznanja pročitala direktorka Fondacije, Maja Kremić, naveo da uticaj koji ima u svetu koristi da pomogne onima kojima je pomoć najpotrebnija, a to su deca. Ovu nagradu posvetio je svom timu u Fondaciji na čelu sa suprugom Jelenom, kao i svim partnerima i učesnicima programa koji svakodnevno menjaju statistiku.

Odluku o pobednicima za svaku od ukupno devet kategorija doneo je devetočlani žiri. Za tri godine koliko se dodeljuje nagrada magazina, prvi put je u kategoriji “Humanitarnost” dodeljena pojednicu.

Ipak nije bilo seksualnog zlostavljanja u OŠ “Karađorđe”?!

“Od malena sam puno toga sanjao i želeo i veliki broj tih snova i želja sam ostvario na terenu. Osvajanje trofeja je preraslo u drugu strast. Moje pobede nisu više samo moje. Sredstva, glas i uticaj koji imam koristim za one kojima je pomoć najpotrebnija, a to su deca koja treba da se ostvare i postanu uspešni pojedinci.”, navodi u pismu Novak Đoković, koji je trenutno na pripremama za masters u Majamiju.

“Iako sam na terenu singl igrač, na polju života i humanitarnih dela nikako nisam usamljen. Voleo bih da se osvrnem i simbolično na ovu nagradu i posvetim je onima koji svakodnevno igraju mečeve na terenu humanosti – mom timu u fondaciji na čelu sa mojoj suprugom, našim partnerima, organizacijama, svim divnim nastavnicima i učiteljima, roditeljima. Drago mi je da ste moj tim prepoznali kao tim od poverenja i radujem se da vas pozovem da nam se pridružite u našim projektima i podržite aktivno naš rad.”

U kojoj zemlji će Karadžić služiti kaznu?

Nacionalna direktorka Fondacije Novak Đoković, Maja Kremić, primila je sinoć u Narodnom pozorištu nagradu za Fondaciju godine.

Ona je tom prilikom istakla da iza ove nagrade danas stoje 43 vrtića širom Srbije, više od 22.000 dece, blizu stotinu nastavnika, nekoliko hiljada roditelja i na desetine programa koje realizuje Fondacija.

Brnabić: Bombardovanje nije bilo naša greška! Srbija mora da pokuša da oprosti!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here