Početna Hronika Debeo minus i ledeni dani ugrozili splavove na rekama

Debeo minus i ledeni dani ugrozili splavove na rekama

308
0
.
Foto: Printskrin/RTS

Rečni saobraćaj zasad nije ugrožen, ali jesu splavovi naročito koncentrisani na jednom mestu.

Baka Rajka je napravila Sneška od 3 metra, a onda ju je Marko (10) oduvao!

Zbog snega i niskih temperatura na rekama ima leda. Jedan splav na Savi je potonuo. Rečni saobraćaj za sada nije ugrožen. Iz Lučke kapetanije najavljuju vanredne inspekcije.

Zbog snega koji je padao duže od 30 sati zabeleženi su brojni problemi. Osim otežanog saobraćaja, u nekim naseljima grane i drveće padali su pod snežnim teretom i oštetili automobile.

Rečni saobraćaj zasad nije ugrožen, ali jesu splavovi.

Pre dva dana počeo je da tone splav na Savi. Vlasnik se juče javio Lučkoj kapetaniji i očekuje se da će objekat biti izvučen u petak.

Šef Lučke kapetanije Milan Nikolić navodi da su sve kapetanije u Srbiji blagovremeno izvršile pripreme za zimu.

Foto: Printskrin/RTS

Navodi da su bili u obilasku objekata i da je vlasnicima upućen dopis sa savetima kako da se ponašaju i prate stanje oko splavova i plutajućih objekata tokom zime.

Vlasnici splavova koji se bave privrednim delatnostima imaju obavezu da obavljaju neprekidan i stručan nadzor 24 sata, napominje Nikolić.

Navodi da su najkritičnije tačke uglavnom tamo gde je veliki broj objekata koncentrisan na jednom mestu, i da zbog nemarnosti vlasnika može da dođe do popuštanja i potapanja. Ljudski faktor je uglavnom presudan, ističe Nikolić.

Najavljuje da će biti vanrednih inspekcija i da će se sledeće nedelje obilaziti objekti, pogotovo oni koji su namenjeni ugostiteljstvu.

 

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here