Početna Društvo DA SE ZAPREPASTIŠ! NAJMLAĐA BAKA ima samo 23 godine! (VIDEO)

DA SE ZAPREPASTIŠ! NAJMLAĐA BAKA ima samo 23 godine! (VIDEO)

100
0
.
Po njihovim običajima to je normalno.

Kada čujemo reč baka ili deka nekako nas to vezuje za ljude u godinama. Međutim, nije to baš uvek tako. Postoje razni primeri u kojima je naizgled neverovatno da su pojedine osobe već dostigle “titulu” bake ili deke.

Iako je 2011. godine imala samo 23 godine, Rifka Stanesku iz Rumunije postala je baka. Kad je imala samo 12 godina rodila je ćerku Mariju, a iako je želela “bolje” za svoje dete, ona se nadala da će devojčica izabrati potpuno drugačiji način života od njenog, međutim, njena mezimica je sa samo 11 godina postala majka rodivši prvog sina.

Trudnički stomak
Foto: Profimedia/ilustracija

Rifka je rumunska Romkinja, i izjavila da je kod njih brak u tim godinama normalan. Ona se udala za prodavača nakita kad je imala samo 11 godina. On je tad imao 13, a Rifka otkriva da se brže-bolje udala jer se bojala da će je otac na silu udati za drugog dečaka u selu.

Ova žena iz sela Investi tvrdi da je svoju ćerku Mariju nagovarala da ostane u školi, međutim devojčica se udala sa deset godina i rodila sina Iona šest meseci kasnije.

– Srećna sam što sam baka, ali sam želela nešto drugo za Mariju kao što sam i nešto drugo želela za sebe. Nisam ćerki zabranila udaju jer je to tradicija kod nas, rekla je.

Istraživanja su pokazala da prosečna Amerikanka prvi put postaje majka sa 28 godina, pet godina kasnije nego što je Rifka postala baka. Rifkina majka Marija, po kojoj je ćerki dala ime, rodila ju je sa 17 godina. Ona je sad postala prabaka, sa 40 godina.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here