Početna Hronika CNN o “MeToo” momentu Srbije – slučaj “Jutke i Marije Lukić”

CNN o “MeToo” momentu Srbije – slučaj “Jutke i Marije Lukić”

113
0
.
Foto: politika.rs

Američka televizija „Si-En-En” objavila je na sajtu priču o “MeToo” momentu Srbije predstavljajući uz pomoć poznatog “heštega” (#) na Tviteru, posvećenog borbi protiv seksualnog zlostavljanja žena, slučaj 31-godišnje Marije Lukić koja je tužila za zlostavljanje smenjenog predsednika opštine Brus Milutina Jeličića zvanog Jutka, prenosi Tanjug.

U tekstu, u čijem naslovu stoji da “navodna žrtva uznemiravanja sama vodi borbu za pravdu” opisuje se “MeToo suđenje visokog profila” započeto povodom ovog slučaja za koje “Si-En-En” navodi da je “uzdrmalo socijalno konzervativno društvo Srbije, gde je zakon o seksualnom uznemiravanju kao krivičnom delu uveden tek 2017. godine”.

Boško Obradović još jednom na čelu Dveri?!

Navodi se da je Lukićeva, majka dvoje dece, u junu 2015. otišla na razgovor za posao kod Jeličića, kod kojeg je kasnije radila kao sekretarica, tokom kojeg je on zaključao vrata i silom je poljubio nakon čega mu je rekla da otključa vrata.

“Si-En-En” navodi reči Lukićeve da je to bio “početak dvogodišnjeg seksualnog uznemiravanja tokom kojih joj je Jeličić navodno poslao 15.000 “Votsap”, “Vajber” i SMS poruka, u više navrata je pipao i kazao joj da može da napreduje na poslu samo ako bude imala seks sa njim”.

Navodi se da Jeličić i njegov advokat nisu odgovorili na pitanja koja im je “Si-En-En” uputio, a Lukićeva je ponovila ranije date izjave da će se “ukoliko pravdu ne dobije u Srbiji” obratiti Evropskom sudu za ljudska prava.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here