Početna Biznis Brnabić: Privlačiti investicije, ali i podržati mala i srednja preduzeća!

Brnabić: Privlačiti investicije, ali i podržati mala i srednja preduzeća!

638
0
.
Foto: Tanjug

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će u narednom periodu fokus u dovođenju investicija biti usmeren na Rašku oblast i dodala da se u isto vreme, mora pružiti podrška malim i srednjim preduzećima i preduzetništvu.

JAVNI POZIVI – bespovratna sredstva za mala i srednja preduzeća

Brnabić je to kazala odgovarajući na poslaničko pitanje Muamera Zukorlića, koji je naveo da se u poslednjih pet godina u svim delovima Srbije otvaraju nove fabrike, sem u Sandžaku.

Kako je rekao Zukorlić, zbližavanjem Srbije i Turske, Bošnjaci iz Raške oblasti su pomislili da će turske investicije doći u njihov kraj, ali ispostavilo se da su, kako kaže, “Turci veća braća Srbima, nego Bošnjacima”.

Brnabić: Bombardovanje nije bilo naša greška! Srbija mora da pokuša da oprosti!

Brnabić se zahvalila Zukorliću što je skrenuo pažnju na to da je situacija sa privlačenjem investicija danas bolja, navodeći da je u poslednje četiri godine nezaposlenost više nego prepolovljena.

– Za Rašku oblast moramo da uradimo više! – kazala je Brnabić i objasnila da je nastavila da vodi politiku koju je započeo tada premijer, a sada predsednik Srbije Aleksandar Vučić, te da je fokus morao da se prebacuje sa jednog grada na drugi.

Luka Novi Sad – ZVANIČNO PRODATA!

Kako je navela, u prvom trenutku su morali da se fokusiraju na Niš, koji su morali da podignu na noge, da bi opet bio regionalni centar, a onda je fokus prebačen na Kraljevo, Loznicu…

– Morali smo da rešavamo strateške probleme kao što je bilo u Železari Smederevo, koja je za samo dve godine preuzela primat kao najveći izvoznik iz Srbije. – rekla je premijerka i dodala da je trebalo pronaći rešenje i za RTB Bor, što je završeno u poslednjem kvartalu prošle godine.

Prodata Jagodinska pivara!

Kaže da osim fabrike NP produkt, koja ima 120 zaposlenih, a gde se očekuje da će taj broj porasti na 300, u Novom Pazaru je pre dvadesetak dana održana promocija malih i srednjih preduzeća, na kojoj je učestvovalo 200 privrednika iz lokalnih samouprava, a gde je dogovoreno niz konkretnih koraka.

– Paralelno sa privlačenjem stranih investicija radimo i na podršci malim i srednjim preduzećima. – rekla je Brnabić i dodala da je u poslednjih pet meseci u Srbiji samo na osnovu preduzetništva otvoreno hiljadu novih radnih mesta.

AP Vojvodina i dalje bez zakona o finansiranju!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here