Britanski novinar koji istražuje istinu o ratnim zločincima i teroristima na čelu tzv. države Kosovo

0
38
Foto: Tanjug

Britanski novinar Graam Filips razljutio je kosovske lidere u Prištini, nazivajući ih “ratnim zločincima i teroristima”, zbog čega bi danas trebalo u parlamentu u Prištini da bude proglašen personom non grata, javlja prištinski portal Klan Kosova.

Planula roba srpskih proizvođača sa KiM!

Kako navodi portal, u kopiji odluke parlamenta u koju je imao uvid, navodi se da će Filips u slučaju da pokuša da uđe na Kosovo biti deportovan i o tome će biti obaveštena ambasada Velike Britanije u Prištini.

Filips je u više navrata na svom Jutjub kanalu izveštavao o bivšoj oslobodilačkoj vojsci Kosova (OVK) kao o “terorističkoj organizaciji”.

NOVE PROVOKACIJE ALBANACA: Pakuju lažne optužnice

On je, braneći svoje stavove o Prištini, za Balkansku istraživačku mrežu (BIRN) izjavio da je “Kosovo teroristička država”.

– Kosovo je država koju kontrolišu teroriste i ratni zločinci…ljudi bi trebalo da budu svesni toga ko su zapravo (premijer Ramuš) Haradinaj i (predsednik Hašim) Tači. – izjavio je Filips.

Kako podseća BIRN, Filips koji tvrdi da je njegovo izveštavanje potpuno nezavisno, kao i da radi isključivo na projektima koje on lično bira, izjavio je i da je bio iznenađen brojem pretnji dobijenih povodom njegovog izveštavanja o situaciji na Kosovu.

Vučićeva poruka Prištini: Razmislite dobro na koliko smo od KATASTROFE

– Očekivao sam, naravno, takve povratne reakcije, ali me je iznenadio broj pretnji smrću. – rekao je Filips, navodeći da je dobio na stotine pretnji smrću od kosovskih Albanaca, koji su ga optuživali da širi rusku propagandu.

Na pitanje BIRN-a da li je još uvek na Kosovu, Filips nije želeo da odgovori, navodeći da je do sada završio 18 izveštaja o Kosovu, da planira da uradi još dva i da će tada završiti svoj “kosovski projekat”.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here